Stroga učiteljica "Korona Kriza"

Objavljeno: 27. 5. 2020

Vsak od nas se spomni kakšne zoprne učiteljice ali pa skoraj noro zahtevnega profesorja, ki nam je grenil šolske dni in kratil spanec takrat, ko smo bili mladi in polni energije. Vsaka šiba pa je za nekaj dobra in marsikdo lahko po dolgih letih mirno prizna, da se je pri strogem pedagogu tudi veliko naučil.

Zgodovina se ponavlja in opisana izkušnja v mladosti nas je spomnila, da bo kriza, ki gre počasi h koncu, zagotovo tudi koristna. Kaj nas je torej naučila?

  • Ljudje, sodelavci, vodje in direktorji potrebujemo redne stike. Ob pomanjkanju fizičnih stikov smo socialno interakcijo ohranjali s pomočjo informacijske tehnologije. Nasmešek, ki smo ga s sodelavčevega obraza zaznali v majhnem okvirčku na namizju računalnika, nas je vzpodbudil, da se bomo za dobre in sproščene odnose trudili na delovnem mestu tudi v prihodnje.
  • Trenirali smo časovno točnost in tematsko osredotočenost na digitalnih platformah, obenem pa ugotavljali, da se je tudi v kratkem času možno veliko dogovoriti. Super je, če to izkušnjo prenesemo v fizično okolje srečanj in sestankov ter da tudi v prihodnje spoštujemo dragocen čas in energijo sodelavcev, pa tudi nas samih.
  • Fizična ločitev od podjetja in sodelavcev je okrepila našo lastno izkušnjo, na katero opozarja tudi teorija: delovna organizacija v največji meri obstaja v mislih sodelavcev (kolektivno zavedno in nezavedno) ter v doživljanju in občutkih vsakega posameznika, kar pa je specifično in unikatno. Zdi se zapleteno, v resnici pa dokaj preprosto, če le odpremo misli in srce.

Kako ste se v vašem podjetju odzvali na obstoječe razmere, ki so nas doletele in presenetile prav vse? Kaj ste se naučili in ali se je v tem času spremenilo mentoriranje in vodenje vaših zaposlenih?

Korona razmere so pri večini spremenile pogoje poslovanja, razmere na trgih pa so pustile tudi svoje pečate v psihi in podzavesti posameznikov. Sodelavce bo treba znova dvigniti na polno produktivnost, vodenje pa odslej ne bo več enako. Potrebni bodo novi pristopi. To pa je priložnost, da vodje okrepite svoje vodstvene kompetence, še bolj povežete svojo ekipo ter dosežete in presežete zastavljene poslovne cilje.

Zato vabljeni na aktualno interaktivno spletno delavnico za vodje, na kateri bomo pregledali aktualne problematike, s katerimi se podjetja srečujejo v času gospodarskega »oživljanja po koroni«.

Vir: Igor Ambrožič, izvršni direktor podjetja EVRA.

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti