Zasebnost in varovanje informacij

Objavljeno: 5. 4. 2023

Nove tehnologije, nova tveganja, nove nevarnosti in nove priložnosti. Ves čas se srečujemo z veliko izzivi in prav zato je pomembno, da razmišljamo o rešitvah ter iščemo poti, po katerih bomo uresničili cilje svojih organizacij z vso skrbnostjo do zasebnosti posameznika. Večkrat se znajdemo v precepu, ali imamo dovolj informacij, ali nas razvoj že prehiteva, kaj moramo preučiti pri uporabi različnih orodij, rešitev, kdaj in kako izkoriščati velike baze podatkov. In še in še. Ta vprašanja bomo obravnavali na konferenci 9. dnevi prava zasebnosti in varovanja informacij.

Rdeča nit konference bo nova zakonodaja na področju prava zasebnosti in varovanja informacij z ZVOP-2 na čelu. Pozornost bomo namenili specifikam, ki so nove in zahtevajo drugačne pristope, kot smo jih poznali in izvajali doslej. Posebni poudarki bodo namenjeni tudi novim tehnologijam, kibernetski varnosti, velikim bazam podatkov, zasebnosti kot konkurenčni prednosti, obvladovanju postopkov in številnim izkušnjam pooblaščenih oseb za varstvo podatkov.

Konferenca je praktično usmerjena – to pomeni, da bomo med seboj delili izkušnje in dobre prakse; tako predavatelji kot tudi vsi udeleženci, saj so zelo dobrodošla vprašanja, ki se vam porajajo, in predstavljajo izzive, s katerimi se spopadate.

Poleg strokovnih predavanj ter deljenja izkušenj in dobrih praks je konferenca namenjena tudi neformalnemu druženju in grajenju skupnosti ljudi s podobnimi zanimanji in odgovornostmi. Pri vsakdanjem delu v organizaciji je še kako dragoceno, da poznamo ljudi, ki imajo podobne zadolžitve kot mi sami in jih lahko ob kakšnem izzivu pokličemo ter vprašamo za mnenje.

Vabljeni, da se letošnje konference udeležite tudi vi!

Več o konferenci: https://privacy-days.com/.

Vir: Bojana Pleterski, direktorica Info hiše d.o.o.

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti