Upravljanje sprememb in zavzeti zaposleni

Objavljeno: 28. 3. 2018

Zakaj v delovni organizaciji potrebujemo različne vloge?

V času intenzivnih in kompleksnih sprememb postaja vedno pomembneje, da ključne delavce na ustrezen način vključimo v proces razmišljanja in odločanja, da bi povečali verjetnost kakovostnih odločitev. Organizacija se mora zavedati, da spremembe pomenijo življenje, in če teh ni, se znajde v nenaravnem položaju.

Najboljša podjetja niso tista, ki so brez težav, ampak tista, ki svoje težave najbolje rešujejo. Organizacije so več kot le skupek bilančnih podatkov ali računovodskih vrednotenj, vrednost jim dajejo zavzeti zaposleni, ki delajo za skupne cilje! Za dobre odločitve potrebujemo različne ljudi, ki delajo v ozračju vzajemnega spoštovanja.

In kako komunicirati z drugačnimi od sebe?

Dr. Ichak Adizes, manager in ustanovitelj Inštituta Adizes, je v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja razvil model PAEI s štirimi vodstvenimi vlogami, ki jih potrebuje vsaka skupina ali organizacija za uspešno delo. Nobena oseba ne more izpolniti vseh teh vlog, a šele, ko imate nekoga, ki opravlja vsako od teh vlog, zagotovite, da je vaša vodstvena ekipa močna, učinkovita in sposobna izpolnjevati svoje odgovornosti in cilje. Model PAEI lahko uporabite tudi za razumevanje vaših prednosti in slabosti kot vodje. To vam pomaga najti slabosti in natančno opredeliti vrzeli v znanju, ki bi ga morali imeti.

Model PAEI, prepoznavanje različnih vlog, potrebne kompetence, vodenje zaposlenih, komunikacija in upravljanje sprememb so ključne teme v delovnih organizacijah. Pozornost jim bomo posvetili tudi na 17. Adriatic kontroling konferenci, posebej pa želim izpostaviti dve predavanji:

  • Številke so pomembne, kaj pa ljudje za njimi, Andrej Božič, BB Consulting (četrtek, 19. 4.)
  • Upravljanje sprememb, Hrvoje Bogdan, Inštitut Adizes (petek, 20. 4.)

Podrobnosti preberite v programu in se čimprej prijavite.

Do konca marca so prijave najugodnejše. Nasvidenje v Laškem!

Vir: Dragica Erčulj, programski vodja konference

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti