Ste šef ali vodja?

Objavljeno: 2. 3. 2016

Zagotovo ste že slišali, v čem je razlika med šefom in vodjem: šef doseže, da ljudje delajo, vodja pa, da si ljudje želijo delati.
Ključna je torej: motivacija. A kako postati dober motivator, ki mu ljudje sledijo v izpolnjevanju skupnih ciljev?

Raziskave kažejo, da se vodstveni profil slovenskih managerjev v zadnjih letih počasi približuje lastnostim uspešnih vodij v razvitem delu Evrope. Pomembno je zavedanje, da moramo razvijati čustveno inteligenco. Slog vašega vodenja je zagotovo unikaten, lahko pa ga bistveno izboljšate.

Čustvena inteligenca je rdeča nit, ki usmerja vse uspešne vodje ne glede na individualni slog vodenja, ki ga uveljavljajo pri sodelavcih.

Ti si ob sebi želijo človeka, ki jim bo zgled z delom in dejanji, torej vodjo, ki jih bo razumel, navdihoval, vzbudil zanimanje in strast ter jih motiviral k vedno boljšemu delu in doseganju optimalnih rezultatov.

Ujemite korak s tem pozitivnim trendom! Izboljšajte samokontrolo v stresnih situacijah, dajte zagon vašemu timu takrat, ko ne gre vse po načrtih in pričakovanjih!
Spoznajte primere dobrih praks in tudi takšne, v katerih se bi vi, z vašim znanjem in vodstvenimi izkušnjami bolje znašli.

In ne pozabite: dober vodja ima odprto srce in široko obzorje, v katerem je vedno prostor za nova spoznanja.

Vir: Simona Lobnik Ambrožič, direktorica podjetja Evra, d. o. o.

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti