Povezava sistema ERP in elektronske banke v realnem času – ali je to sploh mogoče?

Objavljeno: 20. 6. 2018

Z uporabo sistema ERP v kombinaciji z elektronsko banko Hal E-Bank je proces izvajanja plačilnega prometa med podjetjem in banko sestavljen iz več korakov, in sicer od izvažanja in uvažanja izpiskov ter priprave plačilnih nalogov/e-računov v vašem sistemu ERP preko podpisovanja v elektronski banki do pošiljanja nalogov v procesiranje na vašo banko.

Zavedamo se, da so prepisovanje podatkov ter njihovo ročno izvažanje in uvažanje iz enega sistema v drugega lahko zelo zamudna in da je možnost napak lahko velika.

Ameriška raziskava* je pokazala, da se v povprečju enkrat na tisoč primerov zmotimo v razlagi grafa, dvakrat napačno preberemo število in trikrat napačno določimo pravilne vrstice v preglednici. Tako je teh napak v povprečju že pet na 100 primerov. Število napak pa se ob prepisovanju in vnašanju v nove računalniške sisteme s številom transakcij seveda še povečuje.

Vsaka napaka ima svojo ceno

Vsaka napaka ima svojo ceno, ki se lahko odrazi tako v samem procesu kot tudi v ugledu podjetja pri obstoječih in potencialnih strankah.

Da bi se podjetja izognila stroškom, ki jih omenjene napake povzročajo, in predvsem da bi jim prihranili čas, ki ga zaposleni porabijo za vnose podatkov o transakcijah v različne informacijske sisteme, smo v podjetju Halcom razvili inovativno rešitev – Hal E-Bank/B2B.

Hal E-Bank/B2B danes v Sloveniji zelo uspešno uporablja že 70 podjetij, skupaj z državami Balkana pa celo več kakor 300. Program skrbi za ažurnost podatkov v vaši elektronski banki, v delovni proces podjetja vpelje avtomatizacijo e-bančnega poslovanja, s čimer razbremeni vaše zaposlene v finančni službi tudi do dve uri na dan, in zagotavlja, da ne prihaja več do napak zaradi ročnega vnosa.

Poleg že omenjenih funkcionalnosti omogoča tudi enostavno upravljanje z velikim številom prometnih transakcij, izpiskov in e-računov in z vsem naštetim zniža stroške vašega poslovanja.

Pri katerih elektronskih bankah lahko namestite Hal E-Bank/B2B?

Hal E-Bank/B2B lahko namestite, če ste poslovni uporabnik elektronske banke naslednjih bank: Abanka, Addiko, BKS, Delavska hranilnica, Gorenjska banka, NLB, UniCredit, Sberbank, SKB ali Sparkasse.

Vabimo vas, da si več o Hal E-Bank/B2B preberete na naši spletni strani, na elektronskem naslovu b2b@halcom.si pa so vam na voljo tudi naši sodelavci, ki vam ponudbo lahko predstavijo tudi osebno v podjetju.

 

Avtorica: Amanda Ajdinović, produktni vodja, Halcom.

O podjetju Halcom

Podjetje Halcom, ustanovljeno leta 1992, je vodilni evropski ponudnik visoko tehnoloških rešitev za finančne ustanove in podjetja. Danes je s svojimi naprednimi rešitvami prisotno že v dveh centralnih bankah in klirinških hišah, v več kot 60 komercialnih bankah in 150.000 podjetjih v osmih državah na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Obenem pa z več kot 400.000 izdanimi digitalnimi potrdili sodi med največje ponudnike digitalnega podpisovanja. Kljub širokemu portfelju produktov Halcom nenehno razvija inovativne plačilne in finančne rešitve ter se ponaša s številnimi osvojenimi nagradami za najboljše produkte na svojem področju.

* Smith, David J., Reliability and Maintainability and Risk, Extracts from Appendix 6, 7th Edition, Elsevier, 2005.

 

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti