Postanite strokovnjak na področju javnega naročanja

Objavljeno: 29. 8. 2018

V Sloveniji primankuje strokovnjakov na področju javnih naročil. Neposreden odgovor na pobudo trga o dodatni kvalifikaciji s tega področja je certificiran in akreditiran program za pridobitev dodatnih kvalifikacij s področja javnih naročil.

Izobraževanje, ki kandidatom omogoča pridobitev novih kompetenc in konkurenčnejši nastop na trgu, je akreditiralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Z akreditiranim izobraževanjem do samostojnega vodenja postopkov oddaje javnih naročil

V Sloveniji na leto oddamo več kot 6000 različnih javnih naročil z vrednostjo skoraj štiri milijarde evrov. Gre za kompleksen sistem, ki zajema zadovoljevanje potreb javnih organov in drugih naročnikov. Ker na slovenskem trgu delovne sile primankuje strokovnjakov na področju javnih naročil, certificiran in akreditiran program za pridobitev dodatnih kvalifikacij s področja javnih naročil kandidatom omogoča pridobitev novih kompetenc in konkurenčnejši nastop na trgu. Z novim znanjem lahko kandidat pridobi nove karierne možnosti in napreduje na nova delovna mesta. Program omogoča tudi pridobivanje višjega nivoja znanja in strokovnosti za sama podjetja.

Investicija v vseživljenjsko učenje

Izobraževanje za strokovnjaka/strokovnjakinjo za oddajo javnih naročil v Republiki Sloveniji je akreditiralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ga umestilo v slovensko ogrodje kvalifikacij (SOK) kot dodatne kvalifikacije. Certificiran program izvajajo najboljši strokovnjaki v Sloveniji, ki se z javnimi naročili ukvarjajo na dnevni ravni in udeležencem predajajo dragocene informacije in rešitve, s katerimi se bodo srečevali pri svojem nadaljnem delu.

Učenje skozi praktične primere

Program je sestavljen iz predavanj in teoretičnih osnovvaj pod strokovnim vodstvom predavatelja ter intenzivnih delavnic. Zasnova programa temelji na številnih praktičnih primerih postopkov javnih naročil. Udeleženci se bodo seznanili s pravnim vidikom javnih naročil, spletnim informacijskim portalom, vso potrebno dokumentacijo, dopustnim dopolnjevanjem ponudb in sistemom pravnega varstva ter s spremembami v pogodbah.

Certifikat in samostojno vodenje

Z uspešno opravljenim programom in preizkusom znanja bodo kandidati prejeli certifikat, ki ga je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti umestilo na raven SOK 5/EOK 4. Z novo pridobljeno kvalifikacijo bo kandidat znal pripraviti razpisno dokumentacijo za javno naročilo, poznal bo sistem in načela javnega naročanja, postopke oddaje javnih naročil in obrazce v vseh postopkih javnega naročanja. Poleg tega bo znal izvesti tudi praktično odpiranje ponudb, pregledati in oceniti prispele ponudbe ter samostojno voditi postopke oddaje javnih naročil.

Vpis in prijava na program

Odlično poznavanje sistema in postopkov javnih naročil je pomembno za naročnike, ki izvajajo postopke, in za gospodarske subjekte, ki sodelujejo v postopkih javnega naročanja. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki aktivno sodelujejo v postopkih javnega naročanja in so odgovorni za njihovo vodenje.

V akreditiran program s certifikatom na ravni slovenskega ogrodja kvalifikacij SOK 5/EOK 4 se lahko vpiše vsakdo, ki je zaključil najmanj srednjo strokovno izobrazbo in v zadnjih treh letih ni prejel pravnomočne izrečene stranske sankcije izločitve iz postopkov javnega naročanja.

Naslednji sklop izobraževanj se začne s 1. 10. 2018. Prijava, celoten program in termini izobraževanj so vam na voljo TUKAJ.

Vir: Uradni list RS

 

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti