Novosti ZJN-3 na 4. Kongresu javnega naročanja

Objavljeno: 22. 7. 2015

22. in 23. septembra 2015, bo v Grand hotelu Bernardin v Portorožu, že 4. Kongres javnega naročanja. Letos bo še posebej zanimiv in aktualen, saj se zaradi novih Evropskih direktiv pripravlja povsem prenovljena zakonodaja, ki bo urejala javno naročanje in oddajo koncesij.

Predlog novega zakona o javnem naročanju, ki je poimenovan ZJN-3, je že prestal javno obravnavo, po sprejemu v Državnem zboru Republike Slovenije bo začel veljati predvidoma aprila 2016. ZJN-3 združuje t. i. »klasično« in »infrastrukturno« področje javnega naročanja v enem zakonu, bolj bo pregleden in s tem olajšal delo javnih naročnikov in tudi ponudnikov.

Predlog ZJN-3 nadaljuje v smeri »fleksibilnosti« postopkov javnega naročanja in ponudnikom omogoča, da po oddaji svoje ponudbe še dopolnijo in spremenijo, le predmeta ponudbe in elementov, ki vplivajo na razvrstitev tudi v prihodnje, ne bo mogoče spreminjati, kar pa je temelj enakopravne obravnave ponudnikov in edino prav.

Predlog zakona uvaja tudi elektronski način vročanja odločitev naročnikov o oddaji javnih naročil prek Portala javnih naročil, kar bo pospešilo sklenitev pogodbe, saj bo vročanje na ta način lažje in hitrejše.

Na kongresu bomo poglobljeno obravnavali aktualno tematiko sklepanja koncesijskih pogodb, najnovejšo prakso Državne revizijske komisije ter se ukvarjali z različnimi praktičnimi aspekti, kot so npr. državne pomoči in javno naročanje, protikonkurenčna ravnanja ponudnikov, uporaba meril, ki niso zgolj samo cena, pridržki ponudnikov na razpisno dokumentacijo in osnutek pogodbe, ne bomo pa pozabili niti na praktične primere oddaje naročil in sestave popolne ponudbe.

Letošnja okrogla miza bo še posebej zanimiva, saj se bomo z odličnimi gosti spopadli s temo 5 največjih izzivov in 5 največjih problemov javnega naročanja v Republiki Sloveniji.

Vljudno vabljeni, letošnjega kongresa res ne smete zamuditi!

odvetnik Aleš Avbreht
programski vodja Kongresa javnega naročanja

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti