Konferenca Novi izzivi 2020

Objavljeno: 5. 2. 2020

Konferenca Novi izzivi se je uveljavila kot prireditev, na kateri se udeleženci iz finančne in drugih, s plačili in podatki povezanih dejavnosti neposredno seznanijo z novosti tega področja. Obenem je konferenca prostor za srečanje in pogovor udeležencev iz različnih dejavnosti ter tudi s predstavniki državnih organov, prav tako pa ponuja priložnost za izjave za medije.

Letošnja konferenca, ki bo na Brdu pri Kranju 16. aprila, bo četrta po vrsti. Na prvi v letu 2017 so bili prispevki in razprave povezani predvsem s predpisi, pripravljenimi za uveljavitev v Evropski uniji (nova plačilna direktiva PSD 2), sodelovanje številnih strokovnjakov pa je pripomoglo, da se je konferenca razvila v osrednjo prireditev na področju plačilnih storitev in uporabe iz njih izhajajočih podatkov.

Med letošnjimi predavatelji bo »naše gore list« profesor Jure Leskovec, ki na univerzi Stanford razvija modele za napovedovanje vedenja uporabnikov priljubljenih spletnih storitev in je med drugim tudi vodja raziskav (chief scientist) podjetja Pinterest, prejel pa je tudi že naziv ambasadorja Republike Slovenije v znanosti.

Med nosilnimi temami konference bodo Poslovni modeli Odprtega bančništva, Kako k negotovinskemu plačevanju pritegniti več aktivnih uporabnikov, Primeri sodelovanja ponudnikov plačilnih rešitev in sprejemalcev plačil (v trgovinah, restavracijah, lekarnah, v prometu, pri nakupih po spletu), Oblikovanje uporabniku prilagojene ponudbe idr. Posebno draž bodo tudi tokrat imele panelne razprave zanimivih sogovornikov na okroglih mizah.

Za več informacij obiščite spletno stran dogodka: https://nidfs.uradni-list.si/

Vabljeni!

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti