Konferenca Novi izzivi – odprto bančništvo, podatki, uporabniki

Objavljeno: 24. 2. 2020

Tehnološki napredek prinaša spremembe za vse nas. Plačevanje postaja vedno bolj spletno in mobilno, novostim in z njimi povezanim poslovnim priložnostim pa se je v Evropski uniji pridružila uvedba prenovljene Direktive o plačilnih storitvah, s katero naj bi se začelo obdobje znižanih tarif storitev, boljše zaščite kupcev in zakonskih pogojev za uvedbo digitalnih sprememb.

Začenja se intenzivno tekmovanje za naklonjenost uporabnikov. Zlasti mlajši in digitalno ozaveščeni so dovzetni za nove možnosti v ponudbi plačilnih in drugih finančnih storitev. Čas je (komaj še), da se na spremembe pripravijo vsi udeleženi v plačilnih storitvah. Na konferenci Novi izzivi bomo govorili o tem, zakaj kupci v Sloveniji v nasprotju z vodilnimi državami odprtega bančništva še nimajo (s častnimi izjemami, ki se bodo tudi predstavile) na voljo storitev nebančnih ponudnikov, ter o posledično omejenih možnostih izbire za slovenske imetnike osebnih računov. Ponudniki blaga in storitev, od turizma in gostinstva do zavarovalništva, pa bodo imeli priložnost spregovoriti o priložnostih in ovirah, ki jih v plačevanju in uporabi podatkov vidijo za še boljše zadovoljevanje potreb svojih in potencialnih odjemalcev in za uspešno poslovanje.

O novostih in posledicah bomo govorili na konferenci Novi izzivi v plačilnih storitvah in trženju 16. aprila 2020, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Predstavniki regulatorja, panožnih združenj, klasičnih ponudnikov plačilnih storitev in novih ponudnikov bodo imeli skupaj s trgovci, telekomunikacijskimi operaterji, trženjskimi strokovnjaki in drugimi priložnost komentirati izkušnje in predstaviti poglede na prihodnost  finančnih storitev pa tudi na nove možnosti glede nakupnega ravnanja potrošnikov.

Konferenca bo predstavila razvojne trende v svetovni industriji plačil in primere uspešnih uvedb novosti iz sveta množičnih podatkov, v katerem obvladovanje podatkov za uspešno poslovanje prevzema vodilno vlogo. Med letošnjimi predavatelji bo profesor Jure Leskovec, ki na univerzi Stanford razvija modele za napovedovanje vedenja uporabnikov priljubljenih spletnih storitev. Posebno draž bodo imele tudi tokrat panelne razprave zanimivih sogovornikov na okroglih mizah.

Aktualne vsebine bodo zagotovo razlog, da se konference udeležite tisti, ki se neposredno ukvarjate z uvajanjem tehnoloških novosti in z novimi predpisi, ter tudi odgovorni za trženje, odnose z uporabniki in uporabo podatkov in seveda predstavniki vodstev, ki se zavedajo vpliva poslovnih novosti na uspešnost poslovanja.
Vljudno vabljeni!

Organizator konference Uradni list RS
mag. Matija Vojsk, MBA, vodja programskega sveta konference

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti