Imenovanje direktorja Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije d.o.o.

Objavljeno: 26. 9. 2019

Nadzorni svet Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije d.o.o. je na svoji 34. redni seji, ki je potekala 20. septembra 2019, za najprimernejšega kandidata za direktorja družbe izbral Denisa Stroliga in pooblastil predsednico nadzornega sveta za pripravo in uskladitev pogodbe  o zaposlitvi in poslovodenju z izbranim kandidatom. Nadzorni svet je na 8. dopisni seji, ki je potekala 26. septembra 2019, potrdil vsebino pogodbe o zaposlitvi in poslovodenju in za direktorja Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije imenoval Denisa Stroliga, ki bo štiriletni mandat na mestu direktorja družbe nastopil s 1. oktobrom 2019.

Postopek izbora in imenovanja direktorja Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije d.o.o. je vodil nadzorni svet družbe v sodelovanju s kadrovsko agencijo Competo d.o.o., ki je izvedla postopek javnega razpisa, nabora potencialnih kandidatov za direktorja družbe in psihometričnega testiranja. Izmed osmih kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje iz razpisa, je nadzorni svet v ožji izbor uvrstili šest kandidatov. Po opravljenih strukturiranih razgovorih, psihometričnemu testiranju, oceni kandidatov in njihovih predstavitvah vizije vodenja družbe je nadzorni svet v najožji izbor uvrstil dva kandidata in v novem krogu intervjujev izbral najprimernejšega kandidata za vodenje družbe.

Denis Stroligo je Univerzitetni diplomirani pravnik, ki ima več kot 26 let izkušenj na področju vodenja družb, različnih poslovnih področij in timov. Pri svojem dolgoletnem delu je pridobil veliko izkušenj na področju strateških planiranj, poslovnih pogajanj, organizacij, reorganizacij ter optimizacij delovnih procesov, kakor tudi na področju korporativnega upravljanja ter oblikovanja ustreznih politik poslovanja ter HR področju. Do junija 2019 je bil član uprave SID-Prve kreditne zavarovalnice, d.d., pred tem pa štiri mesece njen svetovalec za področja razvoja produktov, IT, ter področje prodaje. V tem času je družba utrdila svoj tržni položaj, izvedla uspešno notranjo reorganizacijo v smeri večje poslovne učinkovitosti, optimizirala delovne procese in spreminjala organizacijsko kulturo, ter prodrla na nova mednarodna tržišča. Pred tem je v času od 2001-2016 kot predsednik uprave vodil Merkur zavarovalnico, d.d.. V tem obdobju je bil tudi devet let član nadzornega sveta družbe Merkur Osiguranje, d.d. BIH, ter leto dni član nadzornega sveta družbe Moja naložba, d.d.. V obdobju 2013–2016 je bil tudi član Sveta Slovenskega zavarovalnega združenja. V obdobju 1998–2000 je v Zavarovalnici Triglav realiziral takrat pionirski projekt zavarovanj z asistenco skupaj s postavitvijo klicnega centra. Še pred tem pa je bil v obdobju 1995–1998 član uprave zavarovalnice Concordia, Pokojninska zavarovalnica, d.d.. Svojo poslovno pot  je pričel leta 1991 na Upravi za notranje zadeve Ljubljana, kjer je bil od leta 1993–1995 Vodja oddelka za odkrivanje gospodarskega kriminala na področju notranje in zunanje trgovine.

Nadzorni svet Javnega podjetja Uradni list Republike Slovenije d.o.o.
Ljubljana, 26. september 2019
AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti