Do višje učinkovitosti in nižjih stroškov s poslovnim kartičnim potovalnim računom

Objavljeno: 11. 4. 2018

V času vse večjih regulatornih zahtev in sprememb se banke in druge plačilne institucije soočajo z izzivi novih poslovnih modelov, ki morajo temeljiti na povečanem obsegu poslovanja ter dvigu storilnosti in dobičkonosnosti. Odmik od klasičnih kartičnih in plačilnih produktov je tako nujen, s tem pa je povezano iskanje alternativnih, segmentno usmerjenih storitev z večjo dodano vrednostjo. 

Dinit Card Services (Dinit d.o.o.) je slovensko podjetje, ki se primarno ukvarja s celovitimi rešitvami procesiranja kartičnih plačil, razvoja kartičnih in plačilnih produktov ter digitalnimi storitvami. Locirani smo v Izoli, storitve opravljamo za pretežno evropske plačilne institucije, a vendarle je naš trg globalen. Imamo lastno razvojno ekipo vrhunskih strokovnjakov in svoje sisteme za upravljanje tako osnovnih kot zahtevnih kartičnih in plačilnih operacij. Specifična geografska umeščenost in akumulirano znanje nam omogočata hiter odziv na potrebe naših poslovnih partnerjev.   

Eden od ključnih segmentov današnjega časa, v katerem je potreba po prenovi poslovnih modelov in iskanju novih tržnih priložnosti izjemna, so razvoj, upravljanje in podpora korporativnim produktom. V zadnjega regulativa trenutno še ne posega tako močno kot v segment potrošnika. Poleg tega se zahteve v segmentu srednjih in velikih gospodarskih družb spreminjajo. Skladno s spremembo njihovih poslovnih modelov, iskanjem tržnih priložnosti in pozicioniranjem na trgu so vsi deležniki v kartični in plačilni industriji poklicani, da svojim strankam ponudijo storitve, ki so uporabne, inovativne in jim bodo prinašale novo dodano vrednost.

Zahteve po korporativnih plačilnih produktih tako danes niso usmerjene le v uporabo klasičnih poslovnih ali korporativnih plačilnih kartic, ki jim omogočajo poravnavo poslovnih stroškov, temveč v vrsto dodatnih storitev in informacij, ki jih družbe potrebujejo za upravljanje svojega poslovanja. Med njimi je t. i. poslovni kartični potovalni račun, ki družbi zagotavlja poenostavitev in centraliziranje upravljanja potovalnih stroškov. Omogoča združevanje potovalnih stroškov v centralni program zaračunavanja ter s tem olajša zajemanje in poročanje podatkov o porabi na potovanjih. Prednosti so predvsem racionalizacija upravljanja prek centraliziranega računa, uporaba računa pri več potovalnih agencijah in boljša pogajalska pozicija pri dogovarjanju za ugodnejše cene. Obenem odpravlja zahtevo po povračilu potovalnih stroškov zaposlenim. V celovito ponudbo vstopajo tudi ponudniki bogatenja podatkov posamezne transakcije, ki s poizvedovanjem in z zbiranjem podatkov iz različnih globalnih sistemov oplemenitijo transakcijo z dodatnimi informacijami.

Trg korporativnih plačilnih produktov se hitro razvija, pri čemer slovenski trg ne sme biti izjema. V podjetju Dinit Card Services na izzive vašega poslovanja odgovarjamo že danes!

Vir: Delo, Posel & Denar, 19. 3. 2018, Tomaž Lešnik, direktor, Dinit d.o.o.

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti