5 TOP zanimivosti o KAVI

Objavljeno: 29. 3. 2019

Ali ste vedeli, da različne generacije različno doživljamo ritual pitja kave. Milenijci pijejo kavo izključno zaradi »doživetja«. Ne iščejo najcenejše kave, ne najlepše skodelice, kupujejo doživetje. Starejše generacije se privajajo na kavo TOGO. Težko jo dobijo, a pravijo, da je kakovostna znamka. Mi, od službe odvisni, pa iščemo navdih v trendih o življenju in o kavi. Opozarjamo, da ne spreglejte trenda s cimetom in priporočila, da vam kavo vedno kuha profesionalec.

1. KAVA BREZSTIČNO! Po raziskavi iz leta 2002 je okrog 94 % vseh bankovcev v obtoku okuženih z neko vrsto bakterije. Ali ste vedeli, da je 7 % teh bakterij lahko celo nevarnih za vaše zdravje? Plačajte vašo naslednjo kavo raje s plačilno kartico. Brezstična plačila so v svetu že tako razširjena, da za plačevanje z gotovino dejansko lahko dobite vzdevek »neandertalec«. Torej, najboljša kava 2019 je kava z brezstično plačilno kartico ali kava, skuhana z ustrezno telefonsko aplikacijo. Delikomat ponuja brezstično plačevanje vseh prodajnih izdelkov za vas in vaše zaposlene. Izberete lahko plačilno kartico ali preprosto svoj telefon z ustrezno aplikacijo.

DELIKOMAT priporoča: Brestična kava v službi in v mestu.

2. »HUDIČEVA PIJAČA«! Kofein stimulira možgane in povečuje njihovo produktivnost. Navdaja nas z občutkom budnosti in povečane pozornosti. Iz arhivov smo izbrskali, da je skupina katoličanov v 16. stoletju pozvala papeža Klementa VII., naj prepove pitje kave, te »hudičeve pijače«. Papeževe besede po preizkušanju kave so zgodovinske: »Kava je tako dober napitek, da bi bil greh, da bi ga lahko pili samo neverniki!« Da ne boste grešili, vam v Delikomatu kavo v podjetje pripeljemo s potujočo kavarno na štirih kolesih.

DELIKOMAT priporoča: Pijte kavo. Droga je prepovedana.

3. TREND KAVA! Svetlejša kot so zrna, močnejša je kava. Praženje kave pomeni izločanje kofeina iz kavnih zrn. Če kavi dodate smetano, se bo 20 % počasneje ohladila. Če pa uživate v kavi z mlekom, bo »hudičev« efekt zaradi mlečnih maščob manjši in počasnejši. Delikomat je edini ponudnik 100 % mleka v kavnih avtomatih, ki je popolnoma brez dodanega sladkorja in z do 5 % vsebnosti laktoze.

DELIKOMAT priporoča: Pijte kavo s 100 % mlekom.

4. KAVNE SPECIALITETE Obstaja samo en pravi recept za popoln kapučino. Točno 25 ml črne kave (priporočamo zrnje) in mešanica najboljšega mleka (½ mlečne pene in ½ mleka). Mojstrovino je obvezno treba zaključiti s ščepcem kakava. Novost med delikatesnimi kavami je jabolchino – nov okus, ki vam poleg kave pričara še vonj po domačem babičinem jabolčnem zavitku.

DELIKOMAT priporoča: Razvajajte se s kavnimi specialitetami!

5. ESPRESSO PLUS. Depresija je resna bolezen, ki je v sodobnem svetu vedno pogostejša in zelo poslabša kakovost življenja. Vsak šesti Evropejec naj bi kazal znake depresije. Po raziskavi Harvarda (2011) ima ženska, ki spije štiri skodelice kave in več na dan, za 20 % manjšo možnost, da postane depresivna.

DELIKOMAT priporoča: Pijte kavo. Kava je antidepresiv.

Delikomat na slovenskem trgu posluje že 25 let in je hčerinska družba koncerna café+co International Holding, ki je ena od vodilnih evropskih družb na področju oskrbe podjetij s toplimi napitki iz samopostrežnih avtomatov. Kava v avtomatih podjetja Delikomat ima že nekaj let certifikat Rainforest Aliance, kar pomeni, da je gojena naravi prijazno. S tem se pridružujemo enako mislečim podjetjem, ki izpolnjujejo merila sonaravnosti, ohranjanja lokalnega okolja in čutijo odgovornost za socialno blaginjo družbe. Delikomat vsak dan za več tisoč zaposlenih v Sloveniji ustvarja najbolj #PERFEKTNOPAVZO dneva! Pridružite se jim tudi vi!

#PERFEKTNAKAVA je osnova za #PREBOJNEIDEJE

Vir: Damjana Matavž,  Delikomat, d. o. o.

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti