Dobiti dobro službo – sreča ali strategija?

Objavljeno: 17. 8. 2016

Vsekakor ima ob dvojnosti v naslovu tega zapisa, na eni strani pasivnost, morda tudi občutek nemoči, vdanost v usodo, na drugi strani pa načrt in cilji in odločenost za trdo delo, prednost iznajdljivost: prednost imajo iznajdljivi iskalci zaposlitve, ki delo iščejo proaktivno in samoiniciativno.

Iznajdljive iskalce zaposlitve imajo delodajalci najraje, saj ti že s svojim aktivnim pristopom pokažejo energijo, samoiniciativnost, podjetnost in pogum. Pri tem pa bi se verjetno strinjali: danes nikakor ni dovolj iskati priložnosti samo po tradicionalnih poteh in prek razpisanih delovnih mest, nujno je treba spremeniti tudi metode in taktike iskanja službe in jih prilagoditi novi realnosti.

 

Uspešne metode iskanja službe so danes drugačne. Seveda so še vedno potrebna tudi osnovna orodja, kot so življenjepis, spremni dopis in drugo, a način iskanja dela je danes drugačen. Enak je velikemu kompleksnemu projektu, veliki trženjski akciji, ki zahteva skrbno načrtovanje, strateško razmišljanje, časovno planiranje … Tako, kot to velja za katerikoli drug projekt.

Kako bi se, denimo, lotili trženjske kampanje »Iščem službo«?

Za začetek: ali  veste, kdo so vaše ciljne stranke – ciljni delodajalci? In kaj vi ponujate? Tako kot nobena blagovna znamka ni postala ugledna čez noč, je pomembno tudi za vas: predstavite se kot strokovnjak, strokovnjakinja, poskrbite za to, da bodo vsa vaša profesionalna sporočila konsistentna in vidna. Vse, kar rečete, napišete in predstavite – vse to je vaša profesionalna blagovna znamka.

In potem gremo naprej in vse po vrsti: identifikacija ciljnih delodajalcev, osebe, odgovorne za zaposlovanje, komunikacija s ciljnimi delodajalci, dober profil na Likedinu, dobra telefonska komunikacija … pa prijava za delovno mesto, življenjepis, spremni dopis, razgovor … Nova in nova vprašanja z odgovori, številni nasveti, vzorci, praktični primeri, zbrano, opisano in razčlenjeno – vse za dobro službo!

Knjiga mag. Tamare Guzelj Kako do službe, izdana pri založbi Uradni list Republike Slovenije v prikladnem priročniškem formatu, je s prepričljivo nasvetno vsebino pritegnila že številne bralce.

Najprej jo preberete na mah, potem pa vedno znova vzamete v roke, ko potrebujete nasvet, spodbudo, načrt za prihodnost. Prepričljivo, pritegne!

Vir: mag. Tamara Guzelj: Kako do službe, Kako v 7 hitrih korakih priti do dobre zaposlitve, ko ni objavljenih prostih delovnih mest

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti