Spletni seminar – Gradbena pogodba in njene spremembe

Datum: 10. 5. 2020, 9.00–11.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Gradnje
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

Pridružite se nam na spletnem seminarju in strokovnjakinji zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate.

Namen seminarja je predstaviti, na kakšen način je treba pripraviti dobro gradbeno pogodbo in katere sestavine mora gradbena pogodba imeti, če se želijo pogodbene stranke izogniti tveganjem, ki so povezana z neusklajenimi soglasji volj.

Komu je seminar namenjen?

Vsem subjektom (naročnikom/investitorjem in izvajalcem), ki izvajajo gradbene projekte.

Program

  • Splošno o gradbeni pogodbi
  • Razlika med klasično gradbeno pogodbo in pogodbo FIDIC
  • Lastnosti gradbene pogodbe FIDIC
  • Cenovne klavzule pri gradbeni pogodbi
  • Odgovornost za napake gradnje in uveljavljanje le-teh

Predavateljica

 

Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 144,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja nam lahko pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do petka, 8. maja 2020, do 12. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi med spletnim seminarjem.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili 1 kreditno točko v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.