Varno in zdravo na dogodke

Kako v trenutni situaciji ravnati v primeru povišanja cen gradbenih materialov?

Datum: 8. 6. 2021, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Gradnje
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Trenutna situacija pri izvajanju gradbenih del kaže na to, da smo v obdobju rasti cen gradbenih materialov, očitno prihaja do prave inflacije cen. Trenutno je jasno, da je prišlo do bistvenega povečanja cene železa in jekla, povečanja cene plastičnih materialov, dvigujejo se tudi cene izolacije in cementa.

Gradbeni izvajalci in podizvajalci so pred dilemo, kako komunicirati z investitorji v zvezi z zahtevki za povečanje pogodbene cene iz tega naslova, saj so povišanja cen lahko zelo velika. Naročniki po drugi strani ne vedo, katerim zahtevkom lahko ugodijo z vidika ZJN-3 in katerim ne.  

Spletni seminar  je namenjen temu, da se naročnikom,  izvajalcem in podizvajalcem predstavi konkretne načine, kako ravnati.

Na seminarju bomo odgovorili na vprašanja:

  • Kaj se dogaja na trgu?
  • Pravna kvalifikacija nastale situacije.
  • Pravna podlaga, ki pride v poštev pri postavitvi zahtevka za povečanje cene.
  • Katere okoliščine predstavljajo oviro pri povečanju cene?
  • Za koliko se cena lahko poveča?
  • Kako se dokazuje povečanje cene?
  • Na kakšen način se pripravi povečanje cene?
  • Rok, v katerem je treba povečanje izvesti.

Predavateljica

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 6. junija 2021, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

AAA Zlata odličnost
|