Varno in zdravo na dogodke

9. Dnevi gradbenega prava

Datum: 10. 11. 2022, 9.00–17.00
Datum: 11. 11. 2022, 9.00–13.30
Lokacija: Thermana Laško in spletni dogodek
Področje: Gradnje
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 5 točk
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 457,00 € brez DDV

Dnevi gradbenega prava so namenjeni temu, da se gradbene vsebine poveže s pravnimi. Prepogosto se namreč sliši, da so pravniki ugrabili gradbeništvo, do tega pa prihaja zato, ker bi morali vsi, ki se bodisi kot investitorji bodisi kot izvajalci, projektanti ali nadzorniki ukvarjajo z gradbeništvom, poznati pravna pravila in predpise, ki se nanašajo na gradbeno dejavnost.

Dnevi gradbenega prava na poljuden, enostaven in razumljiv način razlagajo pravne institute v gradbeništvu in vse deležnike in udeležence pri graditvi objektov pripravijo na strokovno, ustrezno ter polnopravno vodenje pripadajočega dela investicije.

Jesenski Dnevih gradbenega prava bodo obravnavali spremembe Gradbenega zakona (GZ-1), ki, iz različnih razlogov, še vedno burijo duhove, spremembe FIDIC knjig, ki so bile sprejete leta 2017 in se trenutno prevajajo tudi v slovenski jezik ter še vedno najbolj perečo temo ta hip: spremembe cen. V luči slednje problematike bo obravnavana tema vpliva razpoložljivih sredstev naročnikov na pravico izvajalcev (gradbenih izvajalcev, projektantov ter nadzornikov) po povečanju cene, podražitev v razmerju glavni izvajalec ter podizvajalec ter podražitev pri podjemni pogodbi.

Obdelana bo tema avansov pri gradbenih projektov, saj je čas, da se razblini mit o tem, da so avansi v javnih naročilih sami po sebi prepovedani ter teme, povezane s pravilno izvedbo posameznih institutov (postopkov) pri gradbenem projektu: primopredaje, potrjevanjem del, ugotavljanja, uveljavljanja in odgovarjanja za napake ter zavarovanja gradbišča.

Dnevi gradbenega prava so edini dogodek, ki je v celoti zasnovan na način, da pravne vsebine iz področja gradbeništva približa fizičnim in pravnim osebam, ki se kakorkoli ukvarjajo z gradbeništvom.

Spletna stran dogodka: https://dgp.uradni-list.si/

 

AAA Zlata odličnost