Praktikum za civilno procesno pravo

Avtor/ji: prof. dr. Aleš Galič, doc. dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc, izr. prof. dr. Jerca Kramberger Škerl, as. Filip Dougan
Koda: 102594
Leto izdaje: 2020
Založba: Uradni list RS
Urednik/i: prof. dr. Aleš Galič
Format: 16,5 x 23,5
Vezava: mehka
Št. strani: 260
ISBN: 978-961-204-674-3
Ocena:
Cena: 42,00 €

Praktikum je zbirka kratkih praktičnih – konkretnih in življenjskih – primerov iz izbranih tem pravdnega postopka, izvršbe, sredstev zavarovanja in nepravdnega postopka. Namenjen je utrjevanju razumevanja pravnih institutov, nadgradnji teoretičnega znanja ter preizkusu sposobnosti medsebojnega povezovanja posameznih institutov civilnega procesnega prava in njihovega razmerja do materialnega civilnega prava.

Avtorji praktikuma izhajajo iz svojih dolgoletnih izkušenj pedagoškega dela pri seminarju za civilno procesno pravo na Pravni fakulteti v Ljubljani. Teoretično znanje in poznavanje zakonov samo po sebi ne koristita, če uporabnik tega znanja ne zna uporabiti v življenjskih konkretnih primerih in pri tem prepoznati vpetosti posameznih pravnih institutov v celoten sistem materialnega in procesnega civilnega prava. Izkušnje tudi dokazujejo, da si študenti bistveno bolje in lažje predstavljajo in posledično zapomnijo snov, če jim je sistematično predstavljena z obravnavo praktičnih primerov.

Praktikum je predviden predvsem kot študijsko gradivo za študente pri predmetu civilno procesno pravo  (vključno z izvršilnim in nepravdnim pravom) na prvi in drugi stopnji študija prava. Koristil pa bo tudi vsem pravnikom, ki želijo pri svojem delu nadgraditi, osvežiti ali preizkusiti znanje in razumevanje civilnega procesnega prava.


Preberite tudi: Kaj prinaša nova knjiga – Praktikum za civilno procesno pravo.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti