Komentar Družinskega zakonika

Avtor/ji: mag. Matej Čujovič, mag. Andrej Del Fabro, Tone Dolčič, dr. Gregor Dugar, mag. Nataša Erjavec,
Alenka Klemenčič, Sonja Kralj, Sendi Murgel, dr. Barbara Novak, dr. Nataša Pirc Musar, Bojan Podgoršek,
dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc, dr. Vesna Rijavec, Urban Vrtačnik, dr. Nana Weber, dr. Viktorija Žnidaršič Skubic.

Koda: 102358

Leto izdaje: 2019
Založba: Uradni list RS
Redaktor/ji: prof. dr. Barbara Novak
Format: 16,7 x 23,9 cm
Vezava: trda
Št. strani: 968
ISBN: 978-961-204-653-8
Ocena:
Cena: 245,00 €
Akcijska cena: 122,01 €

V Založbi Uradni list Republike Slovenije smo izdali težko pričakovani Komentar Družinskega zakonika. Potreba po tovrstnem komentarju je v praksi že dolgo obstajala. Tako je redaktorica prof. dr. Barbara Novak po sprejemu Družinskega zakonika oblikovala skupino šestnajstih avtorjev s strokovnimi izkušnjami na najrazličnejših delovnih mestih družinskih pravnikov.

Avtorji komentarja so sodniki, odvetniki, notarji, profesorji, mediatorji, zaposleni na ministrstvu za družino, pri varuhu človekovih pravic in na socialni inšpekciji. Pri izboru avtorjev v tej široki sestavi je bila v ospredju želja, da bi bile določbe osvetljene z več vidikov in da bi komentar ob začetku uporabe novega Družinskega zakonika olajšal delo čim širšemu krogu družinskih pravnikov.

Poseben poudarek komentar namenja premoženjskim razmerjem med zakonci, določanju starševstva, otrokovemu varstvu, vzgoji, preživljanju in stikom, ukrepom za varstvo koristi otroka, posvojitvi, podelitvi starševske skrbi sorodniku, rejništvu in skrbništvu.Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti