Varno in zdravo na dogodke

Pravno varstvo v postopkih javnega naročanja - vse kar morajo naročniki in ponudniki vedeti o vlaganju zahtevkov za revizijo

Datum: 20. 11. 2024, 9.00–12.30
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 214,00 € brez DDV

O dogodku

Pravno varstvo v postopkih javnega naročanja je urejeno z Zakonom o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN). Ta zakon določa predrevizijski postopek, ki poteka pri naročniku, revizijski postopek pred Državno revizijsko komisijo, ter druge možnosti pravnega varstva v primeru kršitev s strani naročnika.

Na seminarju "Pravno varstvo v postopkih javnega naročanja - vse, kar morajo naročniki in ponudniki vedeti o vlaganju zahtevkov za revizijo" bo odvetnica Maja Prebil iz Odvetniške pisarne Potočnik in Prebil o.p., d.o.o., podrobno pojasnila potek postopka pravnega varstva, pričakovanja od vlagateljev (potencialnih oz. neizbranih ponudnikov) in od naročnikov.

Poseben poudarek bo na aktualni praksi Državne revizijske komisije glede aktivne legitimacije, pravočasnosti zahtevka za revizijo in podobnih temah.

Vabljeni so naročniki, ki sami ali s pomočjo pravnih svetovalcev odločajo o zahtevkih za revizijo, gospodarski subjekti, ki sodelujejo v postopkih javnega naročanja in se sprašujejo, kdaj bi lahko vložili zahtevek za revizijo, ter vsi ostali, ki iščete odgovore na naslednja vprašanja:

Pridružite se nam na seminarju, če si želite pridobiti odgovore na vprašanja, kot so:

  • Kdaj lahko potencialni ponudnik vloži zahtevek za revizijo zoper razpisno dokumentacijo?
  • Kdaj se podaljša rok za vložitev zahtevka za revizijo zoper razpisno dokumentacijo?
  • Zoper katere kršitve je mogoče vložiti zahtevek za revizijo?
  • Kdaj se šteje, da je ponudnik aktivno legitimiran za vložitev zahtevka za revizijo?
  • Kdo in kdaj mora plačati revizijsko takso?
  • Katere so obvezne sestavine zahtevka za revizijo?
  • Kako poteka predrevizijski postopek pri naročniku in kateri roki so zanj zavezujoči pri odločanju o zahtevku za revizijo?
  • Kako se postopek nadaljuje pred Državno revizijsko komisijo in katere možnosti ima Državna revizijska komisija?
  • Katere možnosti vplivanja ima izbrani postopek v primeru revizijskega postopka?

Predavateljica

 


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 
 

Kotizacija in plačilo

  • 214,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Prijavite se
AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti