Spletni seminar – Projektantska pogodba in odgovornost projektanta

Datum: 16. 4. 2020, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Gradnje
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

Pridružite se nam na spletnem seminarju in strokovnjakinjama zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate.

Vprašanja nam lahko pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do torka, 14. aprila 2020, do 12. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi med spletnim seminarjem.

Projektant je eden izmed udeležencev pri gradnji, čigar obveznost se je z Gradbenim zakonom (GZ) še povečala.

Naročnik, ki naroči izdelavo projektne dokumentacije, mora poznati obveznosti in odgovornosti projektanta, saj lahko le tako sklene dobro projektantsko pogodbo.

Projektant mora vedeti, kdaj ima njegovo delo napake in kako in kdaj za svoje napake odgovarja.

Komu je seminar namenjen?

Vsem subjektom (naročnikom/investitorjem in izvajalcem), ki izvajajo gradbene projekte.

Program

  • Splošno o pogodbi o projektiranju
  • Vrsta odgovornosti projektantov
  • Jamčevalni zahtevki do projektantov
  • Roki, v katerih je treba uveljavljati odgovornost projektanta

Predavateljica

 

Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 144,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili kreditne točke v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Vlogo za dodelitev točk smo poslali na IZS. Ker čakamo na potrditev, še ne moremo zagotoviti, ali bodo točke potrjene za ta seminar.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.