Varno in zdravo na dogodke

Predstavitev pogodbe FIDIC po členih in podčlenih

Datum: 12. 6. 2023, 10.00–12.00
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek
Področje: Gradnje
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Vabimo vas na seminar, ki je zasnovan tako, da udeležencem ponudi poglobljeno razumevanje pogodbe FIDIC, njenih členov in posebnosti v primerjavi s klasičnim gradbenim pravom.

Prek interaktivnega predavanja, študij primerov in razprave bodo udeleženci pridobili vpogled v bistvene elemente pogodbe FIDIC, njihov pomen in praktično uporabo v gradbeništvu.

Predavateljica bo pogodbo FIDIC predstavila po členih in podčlenih ter naredila povezave med njimi, vse z namenom, da bodo udeleženci na koncu dobro razumeli vsebino pogodbe FIDIC.

Cilj seminarja:

  • razumevanje strukture in vsebine pogodbe FIDIC;
  • poglobljeno poznavanje členov pogodbe FIDIC in njihovega praktičnega pomena;
  • prepoznavanje ključnih razlik med pogodbo FIDIC in klasičnim gradbenim pravom;
  • obravnavanje posebnosti pogodbe FIDIC, ki so relevantne za izvajanje gradbenih projektov;
  • razvijanje veščin za učinkovito uporabo pogodbe FIDIC v praksi.

Predavateljica

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljice nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 10. junija 2023, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal tudi v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti