Varno in zdravo na dogodke

Posvet: Dolgotrajna oskrba - Strategije in rešitve

Datum: 20. 3. 2024, 9.00–13.00
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS
Področje: Zakonodaja
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija s knjigo: 270,00 € brez DDV.

O dogodku

V letu 2024 se je začel izvajati nov Zakon o dolgotrajni oskrbi. Številna vprašanja, dileme in nepojasnjeni odgovori povzročajo težave tako izvajalcem kot uporabnikom. Posvet bo zato odlična priložnost, da se seznanite z vsebino novega zakona, hkrati pa pridobite usmeritve in pojasnila za lažje izvajanje zakona v praksi.

Ob koncu posveta bo ob okrogli mizi odlična priložnost tudi za izmenjavo izkušenj, predlogov in usmeritev za lažje delo v prihodnje.

Cilj posveta je seznanitev glavnih deležnikov v sistemu dolgotrajne oskrbe z novim Zakonom o dolgotrajnimi oskrbi, njegovi implementaciji v praksi in pravnimi usmeritvami za prihodnje delo.

Udeleženci posveta bodo tako pridobili vpogled v najpomembnejše zakonske ureditve, odgovore na vprašanja glede delovanja vstopnih točk in ob koncu na okrogli mizi podali tudi svoje predloge, pomisleke in ideje, ki bodo lahko v pomoč zakonodajalcu pri spreminjanju zakonskih in podzakonskih aktov na področju dolgotrajne oskrbe.

Posvet je namenjen vsem ključnim deležnikom v sistemu dolgotrajne oskrbe, vključno z izvajalci, pravnimi strokovnjaki, predstavniki uporabnikov in drugimi zainteresiranimi osebami.

Program

9.00 Otvoritev posveta in uvodni pozdrav direktorice Inštituta za dolgotrajno oskrbo, dr. Alenke Oven

9.15–10.00 Pravni vidik dolgotrajne oskrbe – pogled nazaj in naprej, dr. Alenka Oven

10.00–10.45 Dolgotrajna oskrba na domu in vloga centrov za socialno delo pri uvajanju sistemskih rešitev, mag. Carmen Rajer

10.45–11.30 Pogled zakonodajalca na novi zakon o dolgotrajni oskrbi s poudarkom na vstopnih točkah, mag. Maja Šturbej

11.30–12.00 Odmor

12.00–13.00 Okrogla miza na temo Izvajanje zakona o dolgotrajni oskrbi v praksi – izmenjava mnenj in izkušenj z udeleženci posveta (vodi dr. Alenka Oven)

 

Predavateljice

dr. Alenka Oven

Direktorica zasebnega Inštituta za dolgotrajno oskrbo z večletnimi praktičnimi in akademskimi izkušnjami na področju dolgotrajne oskrbe in pravnega vidika izvajanja oskrbe. Vabljena predavateljica na številnih posvetih in delavnicah in članica mednarodnih in domačih strokovnih združenj. Je avtorica številnih strokovnih publikacij.mag. Carmen Rajer, strokovna delavka na CSD Posavje za področje dolgotrajne oskrbe

Doktorska študentka Socialne gerontologije na Alma Mater Europaea, aktivna članica delovnih skupin iz področja sistemskega urejanja dolgotrajne oskrbe, predsednica Sekcije za oskrbo na domu pri Socialni zbornici Slovenije, predavateljica, mentorica na področju prostovoljnega dela, vodja dolgotrajne oskrbe v skupnosti Mostmag. Maja Šturbej, Ministrstvo za solidarno prihodnost

Magistra upravnih znanosti, podsekretarka na Ministrstvu za solidarno prihodnost, ki pokriva področje dolgotrajne oskrbe.

 

Kotizacija in plačilo

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

 

Prijavite se

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|