Varno in zdravo na dogodke

Brezplačni seminar: Civilno medicinsko pravo - Izbrane teme

Datum: 5. 3. 2018, 13.30–15.30
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Drugo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

Problematika naraščanja števila odškodninskih tožb v zdravstvu sproža nemalo težav v praksi, zato se pojavljajo različni načini razmišljanja o potencialnih rešitvah, ki jih lahko sprejmejo pravni sistemi. Na seminarju bodo predstavljeni argumenti za in proti klasični ureditvi odškodninske odgovornosti v zdravstvu, kot tudi novejše tendence urejanja tega področja s pomočjo t. i. nekrivdnih odškodninskih sistemov.

Samo na dan dogodka lahko udeleženci koristite 10 % popust na knjigo
Civilno medicinsko pravo.

Komu je seminar namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki jih zanima ali se strokovno ukvarjajo z medicinsko-pravno problematiko: pravnikom v državni upravi, sodnikom, odvetnikom, prav tako pa tudi zdravnikom, ostalim zdravstvenim delavcem, delavcem v strokovnih medicinskih združenjih in organizacijah ter vsem, ki se ukvarjajo z zdravstveno politiko

Urnik

13.30–14.00 Prihod in registracija udeležencev

14.00–15.00 Predavanje

15.30–15.30 Vprašanja udeležencev

Predavateljica

prof. dr. Viktorija Žnidaršič Skubic 

Viktorija Žnidaršič Skubic je doktorica pravnih znanosti in redna profesorica na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Področje njenega strokovnega, znanstvenega in pedagoškega udejstvovanja je civilno pravo, v okviru katerega se posveča predvsem tematikam medicinskega, osebnostnega, družinskega in dednega prava. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter monografij, med drugim tudi knjige Medical Law in Slovenia, ki jo je objavila ugledna mednarodna založba Kluwer. Prof. dr. Žnidaršič Skubic predava na konferencah in simpozijih doma in v tujini, prav tako tudi kot gostujoča predavateljica na nekaterih tujih in domačih univerzah. 
 

Dodatne informacije

Skrajni rok za morebitno (pisno) odpoved je 3 dni pred seminarjem. V primeru neudeležbe brez predhodne odpovedi organizator prijavitelju zaračuna 20 EUR in DDV. Organizator zaračuna stroške neudeležbe le v primeru, da prijavitelj ni preklical prijave na dogodek, vsaj tri dni pred seminarjem.

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti