Varno in zdravo na dogodke

Brezplačni seminar – Zakaj je trajnostno poslovanje in trajnostno poročanje pomembno za moje podjetje/ podjetja vseh velikosti?

Datum: 19. 6. 2024, 9.00–12.00
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek
Področje: Drugo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

Vabimo vas na interaktivno delavnico, kjer bomo predstavili nove zahteve regulative in globalnih smernic na področju trajnostnega poslovanja in poročanja. Raziskali bomo tudi razvojne priložnosti, kot so inovacije, dostop do financiranja in talentov.

Področje trajnostnosti se že nekaj časa premika iz sfere priporočil podjetjem na področje regulacije, ki jo uvajajo tako EU kot nacionalna zakonodaja. Čeprav regulativa določa, katera podjetja so zavezana k trajnostnemu poročanju, se k temu spodbuja vse podjetja. Poznavanje in upravljanje lastnih vplivov, priložnosti in tveganj na področju okolja, sociale in upravljanja lahko podjetjem pomaga krepiti konkurenčnost, odpornost in inovativnost ter izboljšati dostop do finančnih sredstev.

Zadnja opozorila Evropske agencije za okolje (EEA), da se evropsko gospodarstvo in finančni sistem soočata s številnimi podnebnimi tveganji, južna Evropa, vključno s Slovenijo, pa predstavlja vročo točko podnebnih sprememb, predstavljajo še dodaten razlog za usmeritev v trajnostno poslovanje podjetij, in to prav vseh, tudi tistih malih. S tem bodo namreč svojo infrastrukturo, materiale, proizvodnjo itd. prilagodila novim podnebnim razmeram, obenem pa si lahko odprejo nove trge ter povečajo ugled.

Interaktivna delavnica »Zakaj je trajnostno poslovanje in trajnostno poročanje pomembno za moje podjetje/ podjetja vseh velikosti?« bo udeležencem ponudila podroben vpogled v to, kakšna so sploh pričakovanja zakonodajalcev kot tudi trga in drugih deležnikov na področju trajnostnega poslovanja ter poročanja.

Udeleženci bodo izvedeli tudi, zakaj je pomembno, da se podjetja čim prej podajo na to pot, in kakšne so konkretne prednosti tega.

Program

  • Kaj sploh je trajnostni razvoj in trajnostno poslovanje?
  • Kaj prinaša nova regulativa?
  • Zakaj je to pomembno za moje podjetje (in ali je pomembno tudi, če je moje podjetje majhno oziroma ni zavezanec v skladu z novo direktivo)?
  • Kaj lahko imam od tega – kakšne so torej prednosti takšnega poročanja?

Pridružite se nam in izkoristite priložnost za rast in napredek vašega podjetja!

Predavateljici

Tina Štrukelj in Jasna Vidmar Svetlik

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Seminar je brezplačen tako v živo kot preko spleta. V primeru, da se po prijavi seminarja ne morete udeležiti, vas vljudno prosimo, da to sporočite z pisno odjavo. Tako bomo lahko vaše prosto mesto ponudili drugim zainteresiranim udeležencem.

Prijavite se

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti