Trajnostno poslovanje

Priročnik za organizacije
Avtor/ji: mag. Blanka Vezjak
Koda: 102792
Leto izdaje: 2022
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 264
ISBN: 978-961-204-690-3
Ocena:
Cena: 74,00 €

V založbi Uradni list smo pripravili prvo izdajo priročnika za organizacije Trajnostno poslovanje avtorice mag. Blanke Vezjak.

Vsebine iz priročnika naj bi poznal vsak član organa vodenja in nadzora ter vsak ključni zaposleni v organizaciji, ki je na poti trajnosti, torej poslovanja, ki skrbi za naravo in širšo skupnost, pri tem pa zagotavlja svojo ekonomsko uspešnost. Priročnik je namenjen organizacijam zasebnega in javnega sektorja in vključuje razlago posebnosti za skupine povezanih podjetij.

Koraki, ki naj jih organizacija stori na poti v trajnostno poslovanje, so predstavljeni v priporočenem zaporedju, glede na izhodiščno stopnjo razvitosti trajnostnega poslovanja, od začetne, prek napredujoče do napredne. Predstavitvi posameznega koraka sledijo opomniki za nadzorni svet, revizijsko komisijo, upravo (smiselna uporaba pri drugih načinih upravljanja) in vodje področij poslovanja (varstvo okolja in varstvo pri delu, kadri, razvoj, nabava, proizvodnja, računovodstvo in kontroling, finance, prodaja in trženje, organizacija, informatika, notranja revizija) ter vprašanja za razmislek.

Priročnik podaja opredelitve pojmov, strokovna pojasnila in priporočila s področja trajnosti – nabor iz nepregledne množice tovrstnih informacij, ki pa ga mora poznati vsak, da lahko krepi trajnostna prizadevanja.

Razdelki z dodanimi dejstvi in zanimivostmi osvetljujejo koncepte trajnosti, trajnostnega razvoja in trajnostnega poslovanja. Angleški izrazi in kratice olajšujejo dodatno iskanje in proučevanje virov, seznam virov pa omogoča hiter dostop do njih, saj so ob vsakem prosto dostopnem viru dopisane ustrezne povezave.

»Informacije, podane v knjigi, bi moral poznati vsak član organa vodenja in nadzora in vsak ključni zaposleni, tako v zasebnem kot javnem sektorju.« (avtorica)

Avtorica

Mag. Blanka Vezjak, specialistka za revizijo in svetovanje pri poslovanju, pooblaščena revizorka, preizkušena računovodkinja in preizkušena notranja revizorka. Področje trajnostnega poslovanja dejavno spremlja že petindvajset let.

Svoja poglobljena znanja in praktične izkušnje s področij računovodstva (predpisanega, stroškovnega, notranjega – kontrolinga), revidiranja računovodskih izkazov in notranjega revidiranja, upravljanja tveganj in korporativnega upravljanja povezuje z značilnostmi trajnostnega poslovanja (s strokovnimi prispevki in predavanji, delovanjem v strokovnih organih, svetovanjem strankam).

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti