Varno in zdravo na dogodke

Aktualne novosti na področju javnega naročanja

Datum: 6. 2. 2019, 8.30–16.00
Lokacija: Uradni list RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Javna naročila so dinamičen proces, pri izvajanju katerih so dolžni naročniki upoštevati novosti, ki jih prinaša zakonodaja s področja javnega naročanja kot tudi področno zakonodajo, ki ureja posamezni predmet javnega naročila. Tako za naročnike, ki želijo izvesti postopek javnega naročanja brez (utemeljenih) revizijskih zahtevkov, kot tudi za ponudnike, ki žeijo biti v postopku oddaje javnega naročila s svojo ponudbo uspešni in pridobiti posel, je velikega pomena poznavanje aktualne prakse Državne revizijske komisije.

Na seminarju Aktualne novosti na področju javnega naročanja vam bodo trije strokovnjaki, ki se v svojem poklicnem življenju vsak dan ukvarjajo z javnimi naročili predstavili novosti, na katere morate biti tako naročniki kot ponudniki pozorni v postopkih javnega naročanja. Mag. Urška Skok Klima iz Ministrstva za javno upravo vam bo predstavila Novelo A ZJN-3, ki se uporablja od 1.11.2018, odvetnica Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. vam bo predstavila novosti, ki jih je na področju javnega naročila gradnje prinesla nova gradbena zakonodaja, predsednik Državne revizijske komisije, Borut Smrdel pa bo predstavil Aktualno prakso Državne revizijske komisije.

Program

8.30–9.00 Registracija udeležencev

9.00–11.00 Novosti, ki jih prinaša Novela ZJN-3 A

11.00–11.15 Odmor

11.15–13.15 Novosti, ki jih na področju javnih naročil gradnje prinaša nova gradbena zakonodaja 

13.15–14.00 Odmor za kosilo

14.00–16.00 Aktualna praksa Državne revizijske komisije

Predavatelji

Borut Smrdel, Državna revizijska komisija

Borut Smrdel je predsednik Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, opravljen ima pravniški državni izpit. S področjem javnega naročanja se poklicno ukvarja vse od zaposlitve na Državni revizijski komisiji v letu 2004. Je avtor več člankov s tega področja, soavtor uvodnih pojasnil in komentarja k Zakonu o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja ter predavatelj v okviru različnih konferenc, posvetov in seminarjev.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Predavateljica Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S temi pravnimi področji se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja. Je soavtorica Priročnika za javno naročanje in soavtorica komentarja ZPVPJN, ki sta izšla pri Uradnem listu.
Urška Skok Klima, Direktorat za javno naročanje
 
Urška Skok Klima je vodja Sektorja za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje, Ministrstvu za javno upravo. Diplomirana je leta 2002 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, nato pa leta 2005 pridobila naziv magister znanosti na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Od leta 2002 je zaposlena v državni upravi, z javnimi naročili se ukvarja že 10 let, od tega je nekaj let vodila službo, pristojno za javna naročila na Ministrstvu za infrastrukturo in nato na Ministrstvu za pravosodje, od januarja 2015 pa vodi Sektor za sistem javnega naročanja v Direktoratu za javno naročanje Ministrstva za javno upravo. S področja javnega naročanja je avtorica več člankov v zbornikih, soavtorica Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) s komentarjem in predavateljica v okviru različnih predavanj, konferenc in posvetov. 
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).
Sklic: 00 3400060219. Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost