3. konferenca
Novi izzivi 2019

Datum: 18. 4. 2019, 8.30–16.30
Lokacija: Brdo pri Kranju
Področje: Finance in računovodstvo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 240,00 € brez DDV

Vabimo vas, da se nam pridružite na prihodnji izvedbi letne konference Novi izzivi, ki bo 18. aprila 2019 v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Na konferenci bodo uvodoma predstavniki Banke Slovenije in drugi gostje predstavili aktualne regulatorne in tehnične novosti na področju plačilnih storitev, nato pa se bomo posvetili poslovnim modelom in konkretnim novostim, tako bank kot nebančnih ponudnikov plačilnih storitev.

Ukvarjali se bomo s priložnostmi in nevarnostmi za vse nas, uporabnike iz različnih starostnih in drugačnih skupin, pa tudi z izzivi za podjetja ter javne in druge ustanove. Mobilne denarnice, takojšnja negotovinska plačila ob vsakem času, postopno nadomeščanje še vedno prevladujočega gotovinskega poslovanja, predvsem pa celoten sklop o storitvah pametnih mest in vasi (plačevanje parkiranja, vstopnin, vadnin, izposoj in drugih storitev in izdelkov) bodo teme, ki bodo ob znanih spremembah v mrežah bančnih poslovalnic posebej zanimive tudi za predstavnike lokalnih skupnosti, javnih ustanov in potrošniških organizacij ter seveda za trgovce, ponudnike storitev dobaviteljev energije, prevoznike, ponudnike telekomunikacijskih storitev in druge.

Razvoj na področju plačilnih storitev poteka v smeri konsolidacije in posodabljanja plačilne infrastrukture ter upošteva zahteve potrošnikov, trgovcev in regulatorjev ter naraščajoče kibernetsko tveganje in potrebe po učinkovitem varovanju podatkov strank.

Nova evropska regulativa vzpostavlja pogoje za tako imenovano odprto bančništvo, v katerem banke ne sodelujejo več izključno s komitenti, pač pa ti lahko za izvajanje storitev pooblastijo, kot jih imenujemo, tretje ponudnike plačilnih storitev.

Kako čim bolje izkoristiti priložnosti novih rešitev za različne starostne in geografske skupine uporabnikov, je izziv, ki terja sodelovanje različnih deležnikov. Pri tem morajo svojo vlogo odigrati tako potrošniške organizacije na področju osveščanja potrošnikov, država in lokalne skupnosti na področju spreminjanja kulture na področju plačevanja z oblikovanjem različnih spodbud kakor tudi vsi ponudniki plačilnih storitev s pravočasnim vključevanjem strank in cenovno politiko za doseganje varne, enostavne in prijazne uporabniške izkušnje.

Veselimo se srečanja 18. aprila 2019 na Brdu pri Kranju!

Več o konferenci in programu si lahko ogledate na spletni strani: https://nidfs.uradni-list.si/

 

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno