Varno in zdravo na dogodke

12. Kongres javnega naročanja

Datum: 7. 9. 2023, 9.00–18.00
Datum: 8. 9. 2023, 9.00–15.00
Lokacija: GH Bernardin, Portorož in spletni dogodek
Področje: Vsi dogodki
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 533,00 € brez DDV
Kotizacija s knjigo: 591,00 € brez DDV.

12. strokovno srečanje naročnikov in ponudnikov v postopkih javnega naročanja

O dogodku

Kongres javnega naročanja, ki bo letos že 12. potekal v Portorožu, je dogodek, ki prinaša za naročnike, ponudnike in vse druge subjekte, ki se pri svojem delu srečujejo z javnimi naročili, veliko dodano vrednost. Je vsebinsko bogat, namenjen vsem udeležencem, ki se želijo seznaniti z novostmi na področju javnih naročil, razširiti svoje znanje ter pridobiti informacije, ki jim bodo pomagale pri izvajanju postopkov javnega naročanja oziroma oddaji ponudbe.

Na kongresu bomo obravnavali tematike s katerimi se letos pospešeno ukvarjajo tako naročniki kot tudi ponudniki. Strnjeno bo povzeto vse, kar se je v zadnjem letu dogajalo glede problematike spremembe cen, podani bodo konkretni nasveti, kako premagati izzive, s katerimi se srečujejo naročniki in ponudniki pri pripravi novega obrazca ESPD. Naročniki, ki pripravljajo razpisno dokumentacijo, bodo deležni konkretnih nasvetov, kako prilagoditi razpisno dokumentacijo spremembi zakonodaje, za ponudnike in naročnike pa bodo zanimive teme v zvezi z okvirnimi sporazumi, nastopanjem s podizvajalci in oblikovanjem tehničnih specifikacij.

Prvi dan bomo sklenili z nasveti glede izvajanja javnega naročila gradnje, ne moremo pa mimo t. i. mehke veščine, s katero udeleženci pridobijo znanje, ki ni neposredno povezano s področjem javnih naročil, je pa izredno pomembno za učinkovitejše in uspešno delo.

Drugi dan kongresa javnega naročanja bodo podani nasveti, kdaj in kako izvesti strokovni dialog, dotaknili se bomo imenovanja, nalog in odgovornosti strokovne komisije, skozi praktični prikaz pa bomo videli, kako pri naročniku poteka pregled in ocenjevanje ponudb. Obdelana bo tema glede odstopa in sporazumne razveze javnonaročniške pogodbe, saj gre za aktualno vprašanje, ki se pogosto pojavlja pri pogodbi o izvedbi javnega naročila. Ne moremo mimo prekrškov, tako da bomo kongresu obravnavali prekrške ponudnikov, s poudarkom na nasvetih ponudnikom, kako se jim izogniti in jih preprečiti.

Na podlagi bogate prakse Državne revizijske komisije v zadnjem obdobju bomo v okviru samostojne teme obravnavali vprašanje pravočasnosti zahtevka za revizijo zoper razpisno dokumentacijo, Kongres javnega naročanja pa sklenili s temo, ki bo koristna tako za naročnike kot tudi ponudnike, in sicer vpogled v ponudbo. 

Kongres javnega naročanja vsako leto prinaša aktualne teme in je dogodek, ki udeležencem prinaša veliko znanja, ki ga lahko uporabljajo pri svojem delu. Tudi letos bodo udeleženci lahko postavljali konkretna vprašanja in tako poskrbeli, da bo kongres javnega naročanja odražal dejanske izzive, s katerimi se udeleženci srečujejo pri svojem delu.

Obiščite spletno stran dogodka: https://kjn.uradni-list.si/

 

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti