Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/2021 z dne 16. 4. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/2021 z dne 16. 4. 2021

Kazalo

I D 1231/2018 Os-1547/21, Stran 951
Pri Okrajnem sodišču v Ljubljani je v teku zapuščinski postopek po pok. Mehmedu Ćufurović, rojen 26. 6. 1941, umrl 1. 4. 2018, nazadnje stan. Selo nad Polhovim Gradcem 5A, Dobrova - Polhov Gradec, državljan Republike Slovenije.
Zapustnik je napravil oporoko, s katero je vse premoženje zapustil svoji ženi Rozaliji Ćufurović. Zapustnik ni imel potomcev, starša sta umrla pred njim. Imel je sorojence, ki so pokojni, po njih nečaki in nečakinje. Redžo Ćufurović se je k dedovanju že priglasil. Kljub poizvedbam in mednarodni pravni pomoči Bosne in Hercegovine, sodišče ni pridobilo podatkov glede preostalih potencialnih dedičev (Hasan Ćufurović, Mehmed Hegić, Mehmed Hušidić, Ramo Hušidić, Esma Šakanović, Mehmed Selimagić, Rubija Koštić, Asima Omeragić, Rasima Koštić, Arifa Balić), ker je njihov naslov neznan. Sodišče nima podatkov o osebah, ki bi prišli v poštev kot zakoniti dediči II. dednega reda.
Sodišče zato na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva zapustnikove dedke in babice, njihove potomce oziroma strice in tete ter bratrance in sestrične zapustnika ter vse ostale, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica na sodni deski sodišča in na spletni strani sodišča ter Uradnem listu RS.
Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo ter opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 25. 2. 2021 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti