Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2021 z dne 14. 5. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2021 z dne 14. 5. 2021

Kazalo

1593. Sklep o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ivančna Gorica za leto 2021, stran 4443.

  
V skladu s 6. členom Statuta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 91/15 – UPB2), na podlagi Odloka o priznanjih in nagradah Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 20/12 – UPB), Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih in nagradah Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 21/16) ter v skladu s 60. členom Poslovnika Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 11/15 – UPB1) na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja je Občinski svet Občine Ivančna Gorica na 21. redni seji dne 26. 4. 2021 sprejel
S K L E P 
o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ivančna Gorica za leto 2021 
1. člen 
V letu 2021 se podelijo naslednja priznanja in nagrade:
– naziv častni občan Občine Ivančna Gorica,
– nagrada Zlati grb,
– nagrada Josipa Jurčiča,
– plaketa Antona Tomšiča,
– plaketa Miha Kastelica.
2. člen 
Naziv častni občan Občine Ivančna Gorica prejme:
– Marjan Balant za izjemne zasluge v času vojne za Slovenijo, za ohranjanje spomina na osamosvojitev Republike Slovenije in za njegovo strokovno in uspešno delo na področju zaščite in reševanja, preventive in vzgoje v cestnem prometu ter družbenega življenja v Občini Ivančna Gorica.
Nagrado Zlati grb prejme:
– Kmetijska zadruga Stična, z.o.o. za uspešno 60-letno delovanje in za izjemen doprinos k ohranjanju in razvoju kmetijstva ter gospodarstva v Občini Ivančna Gorica.
Nagrado Josipa Jurčiča prejmeta:
– Dragica Šteh za predano in uspešno pedagoško delo ter trajne dosežke na področju literarnega ustvarjanja, ljubiteljske kulture in prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica.
– Antonija Sever za dolgoletno in uspešno delo na področju izobraževanja ter za pomemben doprinos k turističnemu in kulturnemu razvoju Muljave.
Plaketo Antona Tomšiča prejme:
– Jože Miklavčič za požrtvovalno in uspešno delo na področju prostovoljstva, gasilstva ter zaščite in reševanja v Občini Ivančna Gorica.
Plaketo Miha Kastelica prejme:
– Branko Glavan za pomemben prispevek pri ohranjanju kulturne dediščine in uspešnem delovanju letnega gledališča na Jurčičevi domačiji.
3. člen 
Priznanja in nagrade iz 2. člena izroča prejemnikom župan občine na svečanosti ob občinskem prazniku, ki ga občina praznuje 29. maja.
4. člen 
Sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0005/2021-1
Ivančna Gorica, dne 26. aprila 2021
Župan 
Občine Ivančna Gorica 
Dušan Strnad 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti