Uradni list

Številka 173
Uradni list RS, št. 173/2020 z dne 27. 11. 2020
Uradni list

Uradni list RS, št. 173/2020 z dne 27. 11. 2020

Kazalo

Ob-3337/20, Stran 2452
Premogovnik Velenje, d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, ki ga zastopata generalni direktor dr. Janez Rošer in direktorica mag. Mojca Letnik, na podlagi Sklepa 2.1/10-11-2020, sprejetega na seji Poslovodstva Premogovnika Velenje dne 10. 11. 2020, kot organizator prodaje objavlja
javno zbiranje ponudb1
za prodajo »Kompleksa Restavracija Jezero« in »Gostinskega lokala Arkada« v Velenju 
1 Javno zbiranje ponudb po tej objavi se šteje kot vabilo k dajanju ponudb v smislu tretjega odstavka 22. člen Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 97/07 – uradno prečiščeno besedilo).
I. Ime in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb: Premogovnik Velenje, d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje.
II. Opis predmeta zbiranja ponudb
Predmet prodaje je:
»kompleks Restavracija Jezero«, ki ga sestavljajo poslovni objekt na naslovu Cesta Simona Blatnika 24, Velenje in zemljišče. Predmetno zemljišče predstavljajo parcele ID znak: 964 830/21 v izmeri 812 m2, 964 830/6 v izmeri 645 m2, 964 852/1 v izmeri 532 m2, 964 852/3 v izmeri 664 m2, 964 852/4 v izmeri 784 m2, 964 853 v izmeri 611 m2, 964 854/0 v izmeri 204 m2, 964 830/20 v izmeri 388 m2 in 964 829/13 v izmeri 2.676 m2, vse k.o. Velenje. Poslovni gostinski objekt je bil zgrajen leta 1982 in dozidan leta 1996, kasneje večkrat prenovljen. Površina objekta znaša 1.406,90 m2.
»gostinski lokal Arkada«, ID znak: del stavbe 964-1238-3 v izmeri 165,6 m2, se nahaja v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta, na naslovu Kidričeva cesta 57, Velenje. Poleg objekta se nahaja gostinski vrt, ki leži na zemljišču ID znak: parcela 964 1829/10 v izmeri 121 m2.
Prednost pri nakupu bo imel ponudnik, ki bo oddal ponudbo za celotni predmet prodaje: Kompleks Restavracija Jezero in gostinski lokal Arkada.
Nakup bo potekal po načelu videno – kupljeno, kasnejše uveljavljanje zahtevkov zaradi napak ne bo upoštevano.
Izhodiščna (orientacijska) ponudbena cena za »kompleks Restavracija Jezero« znaša 660.000 EUR. Izhodiščna (orientacijska) ponudbena cena za »gostinski lokal Arkada« znaša 200.000 EUR.
Davek od prodaje (DDV ali davek na promet nepremičnin) se obračuna v skladu z zakonodajo RS. Davek od prodaje (DDV ali davek na promet nepremičnin) in stroški prenosa lastništva bremenijo kupca. Plačilo celotne kupnine je pogoj za prenos lastništva.
III. Način in rok plačila varščine za resnost ponudbe: pogoj za sodelovanje na javnem zbiranju pisnih ponudb je plačana varščina za resnost ponudbe za »kompleks Restavracija Jezero«, ki znaša 30.000 EUR, za »gostinski lokal Arkada« 10.000 EUR in jo ponudnik najkasneje do oddaje zavezujoče ponudbe plača na TRR pri GB d.d, Kranj, št. SI56 0700 0000 3362 207, z obveznim sklicem na 6-2020. Potrdilo o plačani varščini je obvezna sestavina ponudbe. Plačana varščina se izbranemu ponudniku vračuna v kupnino, ostalim ponudnikom pa bo vrnjena brez obresti in brez drugih obveznosti organizatorja najkasneje v roku 10 dni od dneva sklenitve prodajne pogodbe z najugodnejšim ponudnikom.
IV. Pogoji sodelovanja: na razpisu lahko sodelujejo domače ali tuje fizične in pravne osebe, ki izpolnjujejo pogoje za nakup nepremičnine v Republiki Sloveniji.
V. Sestavine ponudbe
Ponudniki pripravijo izvod ponudbene dokumentacije, ki jo sestavljajo izpolnjeni obrazci in zahtevane priloge iz te razpisne dokumentacije. Ponudniki morajo dokumentacijo predložiti na predpisanih obrazcih (priloga razpisa). Ponudba mora vsebovati:
– podatke o ponudniku,
– zavezujočo ponudbo z navedbo predmeta zbiranja ponudb in višino ponujene cene brez dajatev (brez DDV ali davka na promet z nepremičninami),
– originalno potrdilo o plačani varščini,
– izjavo glede razkritja kupca o povezanosti oseb,
– izjavo kupca, da mu je poznana vsebina razpisa ter da brezpogojno sprejema razpisne pogoje,
– dokumentacijo o usposobljenosti ponudnika – pogoji sodelovanja,
– izjavo o nekaznovanosti oseb,
– vzorec pogodbe,
– pisno pooblastilo, overjeno pri notarju, v kolikor v postopku pravna oseba sodeluje po pooblaščencu.
Postopek zbiranja ponudb poteka v slovenskem ali angleškem jeziku. Ponudbena dokumentacija, ki se nanaša na javno zbiranje ponudb, je lahko napisana v slovenskem ali angleškem jeziku. Zahtevana potrdila so lahko predložena v slovenskem ali angleškem jeziku.
VI. Predložitev zavezujočih ponudb in rok za oddajo ponudb
Ponudbene dokumentacije se bodo štele za pravočasne, če bodo predložene v zaprtih kuvertah najkasneje do roka za oddajo ponudb; to je do ponedeljka, 4. 1. 2021, do vključno 12. ure oziroma z možnostjo podaljšanja zaradi objektivnih razlogov na strani kupca, ob dogovoru z organizatorjem prodaje, na naslov prodajalca: Premogovnik Velenje, d.o.o., Upravljanje s premoženjem, Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, s pripisom: »Ne odpiraj – Zbiranje ponudb prodaja nepremičnin Restavracija Jezero in Arkada«.
Ovojnica mora imeti na zadnji strani napisan naslov pošiljatelja.
Prepozno poslanih ponudb prodajalec ne bo upošteval in jih bo izločil iz postopka odpiranja ponudb ter jih neodprte vrnil ponudnikom. Ponudbe bo v roku 7 dni od prejema obravnavala komisija. Odpiranje ponudb ni javno.
VII. Merila za izbor ponudnika: kriterij za izbor najugodnejšega ponudnika je najvišja ponujena cena. Upoštevane bodo le ponudbe, ki bodo izpolnjevale vse zahtevane pogoje. Nepremičnine bodo prodane ponudniku, za katerega bo imenovana komisija ugotovila, da je podal najugodnejšo ponudbo in bo s sklepom poslovodstva izbran za najugodnejšega ponudnika. Organizator izvaja dvofazni postopek zbiranja ponudb. V prvi fazi ponudniki na podlagi javne objave predložijo izhodiščno zavezujočo ponudbo, v drugi fazi (ki ima lahko več krogov oziroma izborov), v katero prodajalec vključi dodatna pogajanja o ponudbeni ceni, ponudniki predložijo končno zavezujočo ponudbo. V primeru prejema več ponudb z navedbo enake najvišje cene, se bodo s temi ponudniki, v roku 14 dni po opravljenem odpiranju ponudb, izvedla dodatna pogajanja. Izbran bo ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno.
VIII. Sklenitev pogodbe in rok plačila
Prodajalec bo po končanem postopku izbire ponudnika pridobil potrebna soglasja, ki predstavljajo odložne pogoje za sklenitev pogodbe in zajemajo soglasje nadzornih organov oziroma družbenika. Izbrani ponudnik bo povabljen k podpisu pogodbe v roku, določenem s strani prodajalca. V primeru, da do podpisa pogodbe v določenem roku ne pride zaradi razlogov na strani ponudnika, se šteje, da ponudnik odstopa od svoje ponudbe in od podpisa pogodbe. V tem primeru lahko prodajalec k podpisu pogodbe pozove naslednjega najugodnejšega ponudnika ali razveljavi prodajni postopek in obdrži varščino ponudnika, ki pogodbe ne sklene v roku. Plačana varščina za resnost ponudbe ima v takšnem primeru naravo pogodbene kazni.
Izbrani ponudnik mora v roku 45 dni od overitve podpisa prodajalca na pogodbi plačati celotno kupnino na transakcijski račun prodajalca. Overjen izvirnik prodajne pogodbe, do katere je upravičen kupec, se deponira pri prodajalcu ali po dogovoru pri notarju, do plačila celotne kupnine. Plačilo kupnine v roku je bistvena sestavina pravnega posla. V primeru, da kupnina ni plačana v dogovorjenem roku, se pogodba šteje za razdrto, prodajalec plačano varščino zadrži.
IX. Drugi pogoji
Rok vezanosti ponudnika na dano ponudbo je 180 dni od roka za oddajo ponudbe, z možnostjo sporazumnega podaljšanja.
Prodajalec lahko odstopi od postopka izbire najugodnejšega ponudnika in/ali odstopi od pogajanj s ponudniki v vsakem trenutku brez stroškov in posledic. Obveznost prodajalca, da sklene pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno ali katerimkoli ponudnikom, je izključena.
X. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija, obrazci in predstavitveni prospekt so na voljo na spletni strani Premogovnika Velenje, d.o.o., na povezavi http://www.rlv.si/si/dezinvestiranje/1466.
Dodatne informacije dobijo zainteresirani ponudniki na elektronskem naslovu natalija.sovic-jelenko@rlv.si ali po tel. 03/899-65-56.
Premogovnik Velenje, d.o.o. 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti