Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2019 z dne 8. 3. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2019 z dne 8. 3. 2019

Kazalo

557. Odlok o ustanovitvi Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin, stran 1211.

  
Na podlagi drugega odstavka 15. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN, 57/11 – ORZGJS40), 16. člena Odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Rogaška Slatina (Uradni list RS, št. 26/12), 16. in 23. člena Statuta Občine Rogaška Slatina (Uradni list RS, št. 67/17) je Občinski svet Občine Rogaška Slatina na 3. redni seji dne 27. 2. 2019 sprejel
O D L O K 
o ustanovitvi Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin 
1. člen 
Ta odlok ureja organizacijo, način dela ter dolžnosti in pravice Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin in določa organ, ki opravlja zanj strokovno tehnična opravila.
2. člen 
Komisija za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin se ustanovi kot organ varstva pravic uporabnikov javnih dobrin, ki se zagotavljajo z izvajanjem obveznih in izbirnih gospodarskih javnih služb v Občini Rogaška Slatina za naslednja področja:
1. oskrba s pitno vodo,
2. odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode,
3. zbiranje komunalnih odpadkov,
4. prevoz komunalnih odpadkov,
5. obdelava mešanih komunalnih odpadkov,
6. odlaganje ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov,
7. urejanje in čiščenje javnih površin,
8. vzdrževanje občinskih javnih cest,
9. pomoč, oskrba in namestitev zapuščenih živali v zavetišču,
10. upravljanje s pokopališči, urejanje ter vzdrževanje pokopališč in pogrebne storitve,
11. vzdrževanje prometnih površin, objektov in naprav na, ob ali nad vozišči državnih cest, ki so namenjene urejanju prometne ureditve oziroma varnemu odvijanju prometa skozi naselja,
12. varstvo pred požarom,
13. dejavnost sistemskega operaterja distribucijskega omrežja zemeljskega plina,
14. dobava zemeljskega plina tarifnim odjemalcem.
Komisija za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin ima pet članov izmed uporabnikov – občanov. Člane Komisije za varstvo pravic uporabnikov na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenuje Občinski svet Občine Rogaška Slatina.
3. člen 
Komisijo za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin predstavlja predsednik, ki ga izmed sebe izvolijo člani na prvi seji. Predsednik sklicuje in vodi seje. Sedež Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin je na naslovu Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina.
4. člen 
Komisija za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin dela na sejah.
Za sklicevanje, vodenje in odločanje na sejah se smiselno uporabljajo določbe Poslovnika Občinskega sveta Občine Rogaška Slatina. Gradivo za sejo Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin, mora biti poslano članom tako, da ga dobijo najmanj tri dni pred sejo, razen v izjemnih in utemeljenih primerih.
5. člen 
Strokovne in administrativne pogoje za delo Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin zagotavlja Oddelek za gospodarstvo.
6. člen 
Komisija za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin opravlja naslednje naloge:
– usklajuje, varuje in zastopa interese uporabnikov javnih dobrin in daje županu in Občinskemu svetu Občine Rogaške Slatine pripombe, poročila in predloge v zvezi z izvajanjem gospodarskih javnih služb z namenom, da le-ti sprejmejo potrebne ukrepe za zagotavljanje varstva uporabnikov javnih dobrin,
– zastopa interese uporabnikov v zvezi z načrtovanjem in financiranjem javnih služb in s tem povezanih objektov in naprav v razmerju do pristojnih organov Občine Rogaške Slatine,
– usklajuje interese uporabnikov v zvezi z organiziranjem in izvajanjem dejavnosti javnih služb,
– zastopa interese uporabnikov, opozarja na pomanjkljivosti ter predlaga izboljšave,
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom in akti Občinskega sveta Občine Rogaške Slatine.
7. člen 
Župan in Občinski svet Občine Rogaška Slatina sta dolžna obravnavati pisne pripombe, predloge, poročila in priporočila Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin in jo o svojih stališčih in ukrepih pisno seznaniti.
8. člen 
Delo Komisije za varstvo pravic uporabnikov javnih dobrin je javno.
Javnost dela se lahko omeji ali izključi, če to zahtevajo razlogi varovanja osebnih podatkov, dokumentov in gradiv, ki vsebujejo podatke, ki so v skladu z zakonom, drugim predpisom ali splošnim aktom občine oziroma druge javne ali zasebno pravne osebe zaupne narave oziroma državna, vojaška ali uradna tajnost.
9. člen 
Mandat članov Komisije za varstvo uporabnikov javnih dobrin preneha s potekom mandata članov občinskega sveta.
10. člen 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0320-0002/2019-05
Rogaška Slatina, dne 27. februarja 2019
Župan 
Občine Rogaška Slatina 
mag. Branko Kidrič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti