Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/2018 z dne 8. 6. 2018
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/2018 z dne 8. 6. 2018

Kazalo

1941. Spremembe Statuta Univerze v Ljubljani, stran 5993.

  
V skladu z ustavno zagotovljeno avtonomijo Univerze ter na podlagi Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, dopolnitvami in popravki) in Odloka o preoblikovanju Univerze v Ljubljani (Uradni list RS, št. 28/00, s spremembami, dopolnitvami in popravki) sta Senat Univerze v Ljubljani na seji dne 29. 5. 2018 in Upravni odbor Univerze v Ljubljani na seji dne 31. 5. 2018 sprejela naslednje
S P R E M E M B E   S T A T U T A 
Univerze v Ljubljani 
1. člen 
V Statutu Univerze v Ljubljani (Uradni list RS, št. 4/17 s spremembami, dopolnitvami in popravki) se deseta alineja 74. člena spremeni tako, da se po novem glasi:
»– odloča o odvzemih vseh strokovnih in znanstvenih naslovov, razen o odvzemu znanstvenega naslova doktor znanosti«.
2. člen 
V Statutu Univerze v Ljubljani (Uradni list RS, št. 4/17 s spremembami, dopolnitvami in popravki) se 94. člen spremeni tako, da se po novem glasi:
»Študent lahko v skladu z zakonom pridobi poseben status ali status študenta s posebnimi potrebami. Status pridobi študent s sklepom pristojnega organa članice na podlagi vloge v skladu s pravilnikom univerze, ki ga sprejme senat univerze.
Članica s pravili opredeli način opravljanja študijskih obveznosti študentov s statusom iz prejšnjega odstavka tega člena.«
3. člen 
Te spremembe začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
prof. dr. Borut Božič l.r.
Predsednik UO UL
prof. dr. Igor Papič l.r.
Predsednik Senata UL 
Rektor UL

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti