Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/2017 z dne 27. 1. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/2017 z dne 27. 1. 2017

Kazalo

Ob-1153/17, Stran 170
Na osnovi Pravilnika o podeljevanju Jakopičeve nagrade, Jakopčevih priznanj in Jakopičeve nagrade za življenjsko delo, sprejetega 2. 2. 2012, ki ga je sprejel Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in potrdil Umetniški svet ZDSLU objavljamo
razpis 
za nagrado in za priznanji Riharda Jakopiča 2017
Nagrado prejme avtor, ki deluje v slovenskem kulturnem prostoru in izven njega. Če kandidat ni član ZDSLU, je nagrada tudi povabilo za včlanitev v Zvezo. Kandidat za Jakopičevo nagrado in Jakopičevi priznanji 2017 je lahko nagrajen samo enkrat. Nagrada se podeli za najboljše likovno-vizualno delo, razstavo ali izvajano delo (performance, konceptualni projekti) predstavljeno v javnosti v preteklih petih letih do dneva razpisa nagrade. Nagrada Riharda Jakopiča se lahko podeli tudi za življenjski opus. Kandidate lahko predlagajo kulturne ustanove, likovna društva ali državljani RS. Odbor za nagrado Riharda Jakopiča bo upošteval vse predloge, ki bodo vsebovali strokovno dokumentacijo in utemeljitev ter bodo vključno do 1. 3. 2017 prispeli na naslov: ZDSLU, Komenskega 8, 1000 Ljubljana, z oznako »Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča 2017«.
Vloge, ki bodo prispele po tem datumu, bomo neodprte vrnili pošiljatelju.
Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča je sestavljen iz predstavnikov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Moderne galerije v Ljubljani, Slovenskega društva likovnih kritikov in ZDSLU. Predstavniki so v odbor voljeni za eno leto in se vsako leto v celoti zamenjajo.
Pozivamo Umetniške svete društev in posamezne člane ter inštitucije, ki spremljate dosežke in ustvarjanje naših kolegic in kolegov, da predlagate likovne ustvarjalce, katerih delo predstavite Odboru za nagrado Riharda Jakopiča 2017 v zahtevani obliki.
Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti