Zakon o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN)

neuradno prečiščeno besedilo, z uvodnimi pojasnili ter stvarnim kazalom
Avtor/ji: Vida Kostanjevec, Borut Smrdel in Andraž Žvan
Koda: 101506
Leto izdaje: 2011
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: trda
Št. strani: 232
ISBN: 978-961-204-480-0
Ocena:
Cena: 46,00 €

Državni zbor je 24. maja 2011 sprejel novi Zakon o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN). Zakon, ki je začel veljati 3. julija 2011, precej spreminja dosedanji sistem pravnega varstva v postopkih oddaje javnih naročil.

ZPVPJN na novo ureja predrevizijski in sodni postopek, dopolnjuje dosedanjo ureditev revizijskega in pritožbenega postopka, spreminja roke za vlaganje pravnih sredstev in odločanje o njih, širi aktivno legitimacijo za vodenje postopkov pravnega varstva, krepi položaj izbranega ponudnika v postopkih, opredeljuje razloge za ničnost pogodbe o izvedbi javnega naročila, spreminja takse za vodenje postopkov pravnega varstva in določbe o stroških teh postopkov ter njihovi povrnitvi, razširja kazenske določbe in prinaša številne druge bistvene spremembe.

Poglobljena uvodna pojasnila k ZPVPJN vsebujejo:
– podroben prikaz vseh faz pravnega varstva v postopkih oddaje javnih naročil, s poudarkom na novostih, ki jih glede na doslej veljavni ZRPJN prinaša novi ZPVPJN,
– izčrpno predstavitev izhodišč evropskega prava (predvsem Smernice 66/2007/EC), ki so eden izmed poglavitnih razlogov za sprejetjem novega ZPVPJN,
– opredelitev najpogostejših procesnih zapletov, kot se kažejo v praksi revizije javnih naročil, in predloge njihovih rešitev.

Avtorji uvodnih pojasnil k ZPVPJN in stvarnega kazala, v katerem so pregledno razčlenjeni in označeni pojmi tako iz zakonskega besedila kot iz besedila uvodnih pojasnil, so priznani strokovnjaki s področja javnih naročil, z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami na področju revizije postopkov oddaje javnih naročil.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost