Zakon o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1)

neuradno prečiščeno besedilo, z novelo ZIKS-1F ter uvodnimi pojasnili Suzane Gril in stvarnim kazalom
Koda: 102028
Leto izdaje: 2015
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 228
ISBN: 978-961-204-592-0
Ocena:
Cena: 44,50 €

Zakon o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1) iz leta 2000 je bil od sprejetja do danes kar šestkrat noveliran. Zadnja, šesta novela zakona, ZIKS-1F, je bila v Uradnem listu RS objavljena v št. 54/15 z dne 20. julija 2015.

ZIKS-1F spreminja dobro tretjino členov in prinaša več pomembnih rešitev. Z njimi naj bi po eni strani zagotovili učinkovito izvrševanje izrečenih kazni ter zmanjšali administrativne ovire in poenostavili postopke, in to predvsem z zmanjševanjem števila upravnih zadev, pri katerih se v postopku subsidiarno uporablja Zakon o splošnem upravnem postopku, po drugi strani pa naj bi ohranili raven pravic obsojencev in drugače uredili posamezne postopke, ki so v praksi omogočali zlorabe.

Avtorica Suzana Gril v uvodnih pojasnilih predstavi bistvene spremembe posameznih novel in razloge zanje, vključno s spremembami nekaterih drugih predpisov, ki so vplivali na vsebino ZIKS-1. Knjiga tako bralcu med drugim omogoči celovit pregled nad vsebinskimi spremembami zakona od sprejetja ZIKS-1 pa do danes.

Ob neuradnem prečiščenem besedilu ZIKS-1 je knjigi dodano tudi stvarno kazalo, zadnje spremembe in dopolnitve, določene z novelo ZIKS-1F, pa so v zakonu označene polkrepko.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti