Zakon o inšpekciji dela (ZID-1)

z uvodnimi pojasnili in komentarjem
Avtor/ji: mag. Borut Brezovar
Koda: 101885
Leto izdaje: 2014
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 72
ISBN: 978-961-204-530-2
Ocena:
Cena: 29,50 €

Novi Zakon o inšpekciji dela (ZID-1), ki je začel veljati 1. aprila 2014, ureja posebnosti inšpekcije dela, zlasti pristojnosti Inšpektorata Republike Slovenije za delo, pogoje za inšpektorja dela in njegova pooblastila, postopek inšpekcijskega nadzora in ukrepe inšpektorjev, ter uvaja nekatere novosti, namenjene večji učinkovitosti dela inšpektorjev pri nadzoru predpisov s področja dela. Pomembnejši novosti te vrste sta uvedba strokovnih pomočnikov inšpektorjev in svet inšpekcije dela.

Avtor mag. Borut Brezovar v komentarju k posameznim členom zakona predstavlja vsebino nove ureditve in razloge za spremembe v primerjavi z dosedanjim zakonom, ki je urejal inšpekcijski nadzor na področju dela, ter opozarja tudi na to, da sta za inšpektorje dela poleg ZID-1 za njihovo delo glede položaja, postopka in pooblastil pomembna tudi Zakon o inšpekcijskem nadzoru (ZIN) in Zakon o splošnem upravnem postopku (ZUP).

V pojasnilih na začetku knjige je avtor za lažje razumevanje vloge in položaja inšpekcije dela dodal tudi pregled pravnih podlag in okoliščin za delovanje inšpekcije dela v slovenskem prostoru od njenih začetkov v avstro-ogrski monarhiji pa do danes.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti