Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1)

Uvodna pojasnila k noveli ZDR-1D
Avtor/ji: mag. Nina Scortegagna Kavčnik
Koda: 103025
Leto izdaje: 2024
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 240
ISBN: 978-961-204-727-6
Ocena:
Cena: 63,00 €

V založbi Uradni list smo izdali že druga uvodna pojasnila k Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1) mag. Nine Scortegagna Kavčnik.

Tudi tokratna uvodna pojasnila niso klasična. V njih avtorica poudarja novosti in spremembe ZDR-1, ki jih je prinesla novela ZDR-1D. Posebna dodana vrednost pa je avtoričin opis pomembnejših strokovnih dilem, ki so se pojavile v zadnjih 11 letih veljavnosti in uporabe ZDR-1. Poudarek je na ponazoritvi praktičnih vprašanj, novejši sodni praksi, stališčih oziroma mnenjih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Inšpektorata Republike Slovenije za delo. V ta namen niso obravnavani vsi členi, ampak se ustavljamo pri tistih, ki povzročajo težave v praksi, in tistih, okrog katerih se je oblikovala pomembna sodna praksa.

Avtorica

mag. Nina Scortegagna Kavčnik

je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p. V letih 2014–2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno–podjetniški zbornici Slovenije, v obdobju 2007–2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah. Je avtorica skoraj 400 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu, Odpoved pogodbe o zaposlitvi in Urejanje delovnih razmerij za zasebni sektor v praksi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti