Vse, kar morate vedeti v zvezi s podizvajalsko pogodbo

Predavatelj oz. predavateljica: mag. Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil
Datum: 16. 5. 2023
Koda:
Dolžina predavanja: 01.40.58
Ocena:
Video
Vse, kar morate vedeti v zvezi s podizvajalsko pogodbo
Cena: 81,74 €

Video je že v košarici.

PREGLED KOŠARICE

Podizvajalske pogodbe lahko odprejo vrata novim poslovnim priložnostim, vendar so lahko tudi kompleksen pravni izziv. Zato vas vabimo na naše izobraževanje Vse, kar morate vedeti v zvezi s podizvajalsko pogodbo.

Razumeti pasti podizvajalskih pogodb je bistveno za vsak gospodarski subjekt. Podjetja prevečkrat vstopajo v podizvajalske odnose brez popolnega razumevanja potencialnih tveganj in odgovornosti, kar lahko privede do finančnih izgub ali celo do pravnih sporov.

Če ste gospodarski subjekt, ki sodeluje ali načrtuje sodelovanje v podizvajalskih odnosih, je to izobraževanje nujno za vas. S poglobljenim razumevanjem podizvajalskih pogodb boste pridobili veščine, ki jih potrebujete za zaščito svojega podjetja pred nepotrebnimi tveganji.

Predvsem v gradbeništvu je izvajanje del s podizvajalci zelo pogosto, vendar pa se v praksi ne namenja veliko pozornosti pripravi podizvajalske pogodbe. Podizvajalska pogodba je za obe pogodbeni stranki pomembna, saj z njo pogodbeni stranki določita pogodbene obveznosti in pravice. Pri nastopanju s podizvajalci se lahko zgodi, da izvajalec ne želi več nastopati z imenovanim podizvajalcem. Pri podizvajalskih razmerjih se zato soočamo s številnimi vprašanji, kot so na primer: ali lahko naročnik odstopi od podizvajalske pogodbe, ali je podizvajalec upravičen do podaljšanja pogodbenega roka, ali je podizvajalec upravičen do spremembe cene, čeprav izvajalec do glavnega naročnika ne poda zahtevka, ali je podizvajalec lahko odškodninsko odgovoren za škodo, ki jo povzroči, itd.

Podizvajalsko razmerje prinaša tudi številna javnonaročniška vprašanja, kot so: kdaj je neki gospodarski subjekt podizvajalec, kako izpolniti ESPD zanj, kdaj so možne dopolnitve ponudb, kakšna je razlika med podizvajalcem in sklicevanjem na zmogljivosti drugih.

Ne dovolite, da vas nepoznavanje pasti podizvajalskih pogodb stane več, kot bi moralo. Naredite korak naprej za uspeh vašega podjetja in se nam pridružite pri izobraževanju. Vaša prihodnost v poslovnem svetu je odvisna od vaše sposobnosti obvladovanja izzivov, ki jih prinašajo podizvajalske pogodbe. Ne zamudite te priložnosti, da se izurite in zaščitite svoje podjetje.

Predogled videa


Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti