Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu

Avtor/ji: mag. Nina Scortegagna Kavčnik
Koda: 102068
Leto izdaje: 2016
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 144
ISBN: 978-961-204-598-2
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

V priročniku najdete vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu. Avtorica v njem, izhajajoč iz Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), opiše številne praktične primere in poišče konkretne odgovore na vprašanja.

Kako se določi minimalno trajanje letnega dopusta za delavca, kateri so kriteriji za dodatne dni dopusta, do kdaj mora delodajalec obvestiti delavca o odmeri letnega dopusta, če se ta pri njem zaposli po 31. marcu, koliko dni dopusta mi pripada, če mi delodajalec ne izda obvestila o odmeri? Vprašanja, ki enako zanimajo delavce in zaposlovalce …

Pri dopustu se včasih še bolj zapleta, nejasnosti so tudi pri regresu: ima delavec zoper obvestilo o odmeri letnega dopusta kakšno pravno sredstvo, lahko delodajalec regres izplača v bonih, do kdaj mora delodajalec izplačati regres, če se delavec pri njem zaposli po 1. juliju, je možna izvršba delavčevega upnika na regres …?

Ob zadregah v praksi so številni zgledi in natančna praktična pojasnila zakonskih določb zelo dobrodošli za delodajalce in delavce, priročnik pa je namenjen tudi vsem drugim, ki se srečujejo z delovnopravnim področjem.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti