Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi

Avtor/ji: mag. Maja Potočnik

Koda: 101817
Leto izdaje: 2014
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 216
Ocena:
Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi
Cena: 75,00 €

V Republiki Sloveniji se vloži več kot petsto revizijskih zahtevkov na leto, s tem pa se naša država uvršča v evropski vrh po številu vloženih pravnih sredstev v pravu javnih naročil. 

Priročnik je praktičen pregled vseh faz pred in med vložitvijo revizijskega zahtevka ter po vložitvi zahtevka. V veliko oporo bo ne samo vlagateljem, ki želijo uspeti s svojim revizijskim zahtevkom, in naročnikom, ki se srečujejo z vprašanjem, kako čim hitreje končati revizijski postopek, temveč tudi vsem drugim udeležencem javnih naročil, ki jim daje praktične nasvete. 

Knjiga je razdeljena na dva dela: 
–    v prvem delu obravnava vlaganje revizijskih zahtevkov, med drugim vrste in načine izdaje odločitev o javnih naročilih, pravice in dolžnosti subjektov ob vpogledu v konkurenčne ponudbe, pojem in pasti dodatne obrazložitve naročnikove odločitve, institut spremembe naročnikove odločitve in najpogostejše zmote ob tem, aktivno legitimacijo vlagateljev, način, roke in druga vprašanja, povezana z vlaganjem revizijskega zahtevka in pritožbami bodisi zaradi zavrženja revizijskega zahtevka ali zaradi stroškov revizijskega postopka,  
– v drugem delu gre za reševanje revizijskih zahtevkov, pri tem pa avtorica podrobno predstavi obvezna ravnanja naročnikov po vloženem revizijskem zahtevku, možnosti, ki jih ima naročnik po prejetem revizijskem zahtevku, dileme v zvezi z vročanjem, naloge in način delovanja Državne revizijske komisije, stroške, povezane s pravnim varstvom v javnem naročanju, ter možnost sodnega varstva in odškodninsko odgovornost naročnikov. 

Oba dela knjige sta povezana v celoto, ki udeležencem javnega naročanja zagotavlja celosten in analitičen pregled institutov pravnega varstva v postopkih javnega naročanja. Gre za delo, ki smo ga v našem pravnem redu nujno potrebovali.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti