Stvarnopravni zakonik (SPZ)

z uvodnimi pojasnili in stvarnim kazalom prof. dr. Matjaža Tratnika
Koda: 101245
Leto izdaje: 2010
Založba: Uradni list RS
Format: 14 x 20 cm
Vezava: trda
Št. strani: 344
ISBN: 978-961-204-458-9
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

Komu pripada jabolko, ki pade na sosedov vrt?
Odgovor na to vprašanje in še mnogo več najdete v knjigi Stvarnopravni zakonik.
 
Stvarnopravni zakonik je temeljni steber v našem pravnem sistemu. Uvodna pojasnila dr. Matjaža Tratnika so od prve izdaje knjige v letu 2002 obsežno prenovljena. Bistveno razširjena so poglavja obravnave javnega dobra, nepravih stvarnih služnosti, zemljiškega dolga in neposestne zastavne pravice.
 
Pri tem so upoštevane spremembe zakonodaje, zlasti Zakon o zemljiški knjigi, Stanovanjski zakon, Zakon o urejanju prostora in Zakon o evidentiranju nepremičnin, ki so vplivale na naše stvarno pravo. Poleg tega sta bila sprejeta podzakonska predpisa, ki pomembno dopolnjujeta ureditev v zakoniku, tj. Pravilnik o zemljiškem pismu in Uredba o registru neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih nepremičnin. V praksi je bilo izdanih tudi več sodnih odločb, v katerih je bil uporabljen Stvarnopravni zakonik. 
Tako knjiga, ki je pred vami, podaja kratek, zaokrožen prikaz ne le Stvarnopravnega zakonika, temveč našega stvarnega prava v celoti. Namenjena je vsem, ki se srečujete s pravicami, izhajajočimi iz lastninske pravice, posesti, etažne lastnine, zastavne pravice in služnosti. Bodisi pri delu ali zasebno vam utegne biti nadvse koristen svetovalec.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti