Zasebna ustanova, trust, fiduciarni pravni posli in njihov vpliv na dedovanje

Avtor/ji: prof. dr. Viktorija Žnidaršič Skubic
Koda: 102024
Leto izdaje: 2015
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 116
ISBN: 978-961-204-588-3
Ocena:
Cena: 56,00 €

Knjiga Zasebna ustanova, trust, fiduciarni pravni posli in njihov vpliv na dedovanje je pomembna vsebinska novost na slovenskem trgu pravne literature, saj obravnava tematiko, ki je bila doslej z vidika pravne teorije v glavnem prezrta.

Avtorica v njej predstavi ureditev zasebne ustanove kot instituta, ki ga v primerjalnem pravu poznajo, natančno pravno urejajo in tudi s pridom uporabljajo v praksi, medtem ko ga v Sloveniji ne poznamo. Podrobno govori o prednostih in slabostih zasebne ustanove, pri tem pa se osredotoča predvsem na njeno potencialno uporabnost v dednem pravu.

V knjigi je prikazana ureditev zasebne ustanove v Avstriji, Liechtensteinu in na Nizozemskem, poleg tega so v njej opisani tudi trust in fiduciarni pravni posli. Pri tem avtorica med drugim razpravlja o ustrezni umestitvi trusta in fiduciarnih pravnih poslov v pravni sistem ter hkrati opozarja na njihove pozitivne in negativne vidike. Pojasnjuje še razmerje oziroma razlike in podobnosti med zasebno ustanovo in trustom ter v sklepnem delu prikaže lastno videnje perspektive zasebne ustanove v dednopravni luči.

In kaj v predstavljeni pravni knjigi lahko najdemo, tudi če nismo pravniki?
Delo je pomemben vir podatkov in nasvetov, kako lahko posameznik glede na svoje želje in potrebe najde inovativne in sofisticirane načine urejanja premoženjskih in znotraj tega tudi dednopravnih razmerij v družbi, v kateri se povečuje pomen kapitala in zasebne lastnine.

Knjiga je namenjena pravnim teoretikom in praktikom, ki jih zanima področje civilnega in gospodarskega prava, magistrskim in doktorskim študentom pravasodnikom, odvetnikom, notarjem in drugim pravnim praktikom, strokovnjakom s področja davčnega prava in davčnega postopka, podjetnikom in poslovnežem ter vsem, ki jih zanima področje ustrezne pravne zaščite kapitala oziroma njegove usode tudi po smrti posameznika.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti