Uvod v pravoznanstvo

(Učbenik in gradivo za predavanja, seminar, vaje) 3., pregledana, spremenjena in dopolnjena izdaja
Koda: 102419
Leto izdaje: 2019
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 300
ISBN: 978-961-204-660-6
Ocena:
Uvod v pravoznanstvo
Cena: 28,00 €

Izšla je tretja, pregledana, spremenjena in dopolnjena izdaja knjige Uvod v pravoznanstvo, ki sodi med temeljno učno gradivo vsakega študenta prava.

Knjiga je sestavljena iz dveh vsebinskih sklopov. Prvi vsebinski sklop sestavlja učbeniški del, v katerem so predstavljene vse pomembnejše razsežnosti pojma države, orisana zasnova moderne države in nanizani poglavitni filozofski in teoretični pogledi na pojem države. Ta del je obvezna učna snov pri predmetih Uvod v pravoznanstvo in Teorija države.

Drug vsebinski sklop predstavljajo izbrani odlomki iz najpomembnejših del ključnih avtorjev zahodne pravne misli, ki se nanašajo na pojem države in pojem prava. Krajši izseki so s spremljajočim komentarjem umeščeni v širši idejni in zgodovinski kontekst ter predstavljajo pomembno dopolnitev obvezne študijske snovi pri predmetih Uvod v pravnoznanstvo, Filozofija prava in Teorija države.

Knjigo so pripravili akademik, ustavni sodnik in redni profesor prof. dr. Marijan Pavčnik, redni profesor Miro Cerar, in docent Aleš Novak, vsi z ljubljanske pravne fakultete.

Knjiga predstavlja nazoren, a vendar poglobljen uvod ne le v študij prava in pravne misli ,temveč zahodne pravne kulture, katere del je tudi naš pravni red, in je zato dobrodošlo čtivo tudi za širši krog nekoliko zahtevnejših bralcev.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti