Obveznostno pravo

Splošni del obligacij brez zakonskih obveznostnih razmerij
Avtor/ji: doc. dr. Marko Brus
Koda: 101836
Leto izdaje: 2014
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 216
ISBN: 978-961-204-525-8
Ocena:
Zadnji
izvodi
Obveznostno pravo Prelistaj knjigo
Cena: 50,00 €

Knjiga Obveznostno pravo, Splošni del obligacij brez zakonskih obveznostnih razmerij se vsebinsko navezuje na knjigo Uvod v civilno pravo, ki je pri založbi Uradni list Republike Slovenije izšla leta 2011.

V prvem delu knjiga obravnava obveznostnopravno razmerje, našteva vire obligacijskega prava, opisuje njegovo zgodovino in pojasnjuje vse tisto, s čimer je določena dolžnikova obveznost do upnika: predmet pogodbene obveznosti, kraj in čas izpolnjevanja obveznosti, značilne predmete obveznosti in njihovo dolgovano kakovost.

Osrednji del knjige prinaša razdelke o kršitvah pogodbenih obveznosti (nemožnosti izpolnitve, zamudi, stvarnih in pravnih napakah in njihovih pravnih posledicah), posebna pozornost pa je namenjena odstopu od pogodbe in odškodninskemu zahtevku.

V nadaljevanju se delo ukvarja s prenehanjem obveznosti, pogodbo v korist tretjega, odstopom terjatve, prevzemom dolga, prenosom pogodbe in z obveznostmi z več upniki ali dolžniki ter konča s poglavjem o izpodbijanju dolžnikovih pravnih dejanj.

Knjigi so dodani primeri, tabele in diagrami, ki olajšajo razumevanje predstavljene tematike, ter stvarno kazalo, med drugim pa avtor v njej opozarja tudi na sodno prakso in drugačna mnenja v literaturi.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti