Davčno pravo med teorijo in prakso s komentarjem 70.–90. člena ZDavP-2

Avtor/ji: prof. dr. Polonca Kovač, mag. Matjaž Remic, dr. Erik Kerševan, doc. dr. Jernej Podlipnik, Alenka Dolinšek, Nataša Jeromel Fišer, izr. prof. dr. Aleš Kobal, dr. Liljana Selinšek, as. Nika Hudej
Stvarno kazalo: Petra Lamovec-Hren
Koda: 102667
Leto izdaje: 2021
Založba: Uradni list RS
Urednik/i:
prof. dr. Polonca Kovač
Recenzent/i:
prof. dr. Janja Hojnik,
dr. Neža Kogovšek Šalamon
Vezava: trda
Ocena:
Cena: 98,00 €

Davčno pravo med teorijo in prakso s komentarjem 70.–90. člena ZDavP-2 je nova monografija, ki povezuje znanstvena vprašanja in dileme iz upravno-sodne prakse na davčnem področju v Sloveniji in primerjalno v EU. Devet soavtorjev iz akademskih, sodnih in uradniških vrst je pod uredniško taktirko prof. dr. Polonce Kovač spisalo osem znanstvenih razprav o posebej izpostavljenih in aktualnih temah v teoriji, davčni praksi in sodnih sporih – o pravni naravi davčnih aktov, rabi ZUP v davčnih postopkih, varstvu osebnih podatkov v davčnih zadevah, cenitvi davčne osnove, nedovoljenem davčnem izogibanju, obrestovanju, davčnem nadzoru in davčnem kaznovalnem pravu.

V petih zaokroženih poglavjih sledi podrobna analiza določb Zakona o davčnem postopku, ki s skupnimi procesnimi pravili povezuje slovenski davčni sistem v celoto (od pristojnosti, začetka postopka, ugotavljanja in dokazovanja dejstev, izdaje odločbe in stroškov do pravnih sredstev). Delo tako obsega kombinacijo praktičnih napotil s teoretičnimi okvirji posameznih institutov in najnovejšo sodno prakso.

Monografija bo glede na velik pomen oziroma obseg davčnih postopkov in hkrati manko tovrstnih del pri nas uporabna za bolj zakonito in učinkovito delovanje tako davčnih organov in sodišč kot zavezancev za davek in davčnih svetovalcev ter drugih strokovnjakov, ki sodelujejo v davčnih postopkih, ter tudi za raziskovalce, pedagoge in študente v davčnih vprašanjih. Prav tako bo lahko podlaga za boljše davčne politike in reforme na državni in lokalni ravni.

Priporočamo tudi

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti