Mednarodno zasebno pravo EU

Avtor/ji: dr. Martina Repas, dr. Vesna Rijavec, dr. Rajko Knez, dr. Suzana Kraljić, dr. Tomaž Keresteš,
dr. Tjaša Ivanc, dr. Jorg Sladič, dr. Andrej Ekart
Koda: 102304
Leto izdaje: 2018
Založba: Uradni list RS
Urednik/i: dr. Martina Repas in dr. Vesna Rijavec
Recenzent/i: Aleš Galič in Claudia Rudolf
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 748
ISBN: 978-961-204-646-0
Ocena:
Cena: 74,00 €

Pričujoča knjiga sistematično, celovito in poglobljeno obravnava zelo dinamično in hitro razvijajoče se področje mednarodnega zasebnega prava EU v širšem pomenu. Posledično zajema vse centralne komponente tega področja: mednarodno pristojnost, kolizijsko pravo ter priznanje in izvrševanje tujih sodnih odločb. V zvezi s tem so analizirani pravni akti Evropske unije, ki posegajo v urejanje tovrstnih razmerij, katerih pomen v času globalizacije zelo narašča, obenem pa tudi relevantna sodna praksa Sodišča EU, vključene pa so še posamezne odločitve slovenskih sodišč.

Poleg splošnih teoretičnih temeljev mednarodnega zasebnega prava, ki bralca uvedejo v problematiko tega področja, knjiga celovito in poglobljeno obravnava Bruseljsko uredbo Ia, Bruseljsko uredbo II bis, Rimske uredbe I, II in III, Preživninsko, Dedno, Insolvenčno uredbo, evropski izvršilni naslov, evropski plačilni nalog, spor majhnih vrednosti, evropski nalog za zamrznitev bančnih računov, mednarodno pravno pomoč, vročanje in dokazovanje.

Zaradi širine področja in globine njegovega obravnavanja je namenjena širokemu krogu uporabnikov: odvetnikom, sodnikom, notarjem, pravnikom v gospodarstvu in negospodarstvu, akademski sferi in tudi študentom prava, ki jo bodo lahko uporabljali pri znanstvenoraziskovalnem delu, v praksi in pri študiju.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost