Kazensko pravo

Splošni del, šesta izdaja, 4. ponatis
Avtor/ji: dr. Ljubo Bavcon, dr. Alenka Šelih, dr. Damjan Korošec, dr. Matjaž Ambrož in dr. Katja Filipčič
Koda: 101686
Leto izdaje: 2020
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 584
ISBN: 978-961-204-503-6
Ocena:

Pri nakupu te knjige imate študenti poseben - 30 -odstotni popust. Popust v ceni še ni obračunan. Kar morate storiti, je, da v postopku zaključka nakupa naložite sken ali sliko potrdila o šolanju ali študentske izkaznice in zaključite nakup. Po pregledu veljavnosti potrdila o vpisu ali študentske izkaznice vam pošljemo prilagojeno ponudbo s študentskim popustom.

Študentski
popust
-- 30 %
Kazensko pravo Prelistaj knjigo
Cena: 80,00 €

»Potreba po novi, šesti izdaji učbenika je nastala, ker je bilo treba učbenik prilagoditi noveli KZ-1B, ki je posegla tudi na področje splošnega dela. Med najvidnejšimi spremembami splošnega dela kaže opozoriti na preureditev skrajne sile, posege v določbe o krivdi (zlasti preureditev malomarnosti), ponovno ureditev varnostnih ukrepov medicinske narave in nadaljnjo širitev alternativnih načinov izvrševanja kazni.

Novo izdajo smo avtorji izkoristili tudi kot priložnost za nekaj dopolnitev, ki niso vezane na zadnjo novelo zakonika, temveč na razvoj kazenskopravne znanosti in stroke, pa tudi na znaten razvoj mednarodnega kazenskega prava v zadnjih letih. Pri tem smo bili pozorni na to, da obseg ne bi bistveno narasel in da bi delo še naprej izpolnjevalo svoj temeljni namen, to je, da bi bilo uporabno tako za študente pri študiju kot za strokovnjake v praksi
                                                                                                (Iz predgovorora avtorjev k VI. izdaji)

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti