Družinsko pravo

2. spremenjena in dopolnjena izdaja
Avtor/ji: dr. Barbara Novak
Koda: 102205
Leto izdaje: 2017
Založba: Uradni list RS
Recenzent/i: prof. dr. Vesna Rijavec in prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 376
ISBN: 978-961-204-612-5
Ocena:
Cena: 49,00 €
Akcijska cena: 8,00 €

Druga, spremenjena in dopolnjena izdaja »Družinsko pravo« avtorice dr. Barbare Novak, redne profesorice na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, je namenjena seznanitvi s temelji družinskega prava, a tudi z njegovo nadgradnjo. Glavni namen monografije je prikazati pravno ureditev pravic partnerjev, staršev in otrok in njihovo uveljavljanje v postopkih pred pristojnimi organi.

Druga izdaja je posodobljena z novimi predpisi, zlasti na področju nasilja v družini, ukrepov za varstvo otrok, istospolnih partnerstev, z novo sodno prakso Ustavnega sodišča RS, rednih sodišč in Evropskega sodišča za človekove pravice. Dodano je tudi novo poglavje o mediaciji.

Delo je bilo končano na dan sprejetja Družinskega zakonika, ki še dve leti ne bo v uporabi, pred uveljavitvijo zakonika začeti postopki pa se morajo dokončati po starem zakonu. Druga, spremenjena in dopolnjena izdaja se zato osredotoča na veljavno ureditev, ki je in bo še nekaj časa aktualna. V vmesnem času je nujno treba imeti pri roki posodobljeno knjigo. Ta bo koristna tudi še po začetku uporabe novega zakonika, ko nove sodne prakse in obsežne literature še ne bo.

Delo je namenjeno študentom in vsem, ki se z družinskim pravom ukvarjajo v praksi, zlasti sodnikom, odvetnikom, notarjem in delavcem v socialnem delu.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti