Družinsko pravo

1. ponatis
Avtor/ji: prof. dr. Barbara Novak
Koda: 101894
Leto izdaje: 2015
Založba: Uradni list RS
Format: 16,5 x 23,5 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 348
ISBN: 978-961-204-574-6
Ocena:
Artikla ni več v prodaji.

Po daljšem premoru je v slovenskem založniškem prostoru izšel učbenik družinskega prava. Avtorica prof. dr. Barbara Novak se v njem osredotoča na veljavno ureditev, kakršna je nastala na podlagi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih iz leta 2004, nove zakonodaje na področju rejništva in registrirane istospolne partnerske skupnosti ter na podlagi odločb ustavnega sodišča. Veljavna pravila so v knjigi ponazorjena s številnimi primeri iz domače in tuje prakse ter iz prakse Evropskega sodišča za človekove pravice.

Učbenik Družinsko pravo je namenjen predvsem študentom za seznanitev s temelji družinskega prava, njegov glavni namen pa je prikazati pravno ureditev pravic partnerjev, staršev in otrok ter uveljavljanje teh pravic v postopkih pred pristojnimi organi. Pomembno pri tem je, da morajo državni organi in nosilci javnih pooblastil pri svojih odločitvah upoštevati ustavno načelo prepovedi diskriminacije, v vseh dejavnostih in postopkih v zvezi z otrokom pa morajo skrbeti za otrokovo korist.

Poleg tega je knjiga namenjena vsem, ki se ukvarjajo z družinskim pravom v praksi, zlasti sodnikom, odvetnikom, notarjem in delavcem na področju socialnega varstva. Pri delu jim bosta poleg tehtnih vsebinskih argumentov v pomoč tudi literatura in stvarno kazalo.

Nazadnje ogledano

AAA Zlata odličnost